Doi pescari din Constanţa, salvaţi de poliţiştii de frontieră

Doi pescari din judeţul Constanţa, surprinşi de vântul puternic, au fost salvaţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de poliţiştii de frontieră tulceni. Aceasta a fost a doua misiune de salvare efectuată de lucrătorii Gărzii de Coastă din nordul Dobrogei în 48 de ore.

08 oct. 2014, 07:51
Doi pescari din Constanţa, salvaţi de poliţiştii de frontieră

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 54 şi, respectiv, 68 de ani, se aflau la pescuit pe lacul Sinoe atunci când au fost surprinşi de vântul puternic care nu le-a mai permis să întoarcă barca la mal, potrivit Agerpres.

„Poliţiştii de frontieră au preluat cele două persoane la bordul ambarcaţiunii şi le-au transportat în siguranţă la mal”, se arată într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Ovidiu Niculescu.

Potrivit acestuia, cei doi bărbaţi nu au necesitat asistenţă medicală de specialitate.

Aceasta a fost a doua misiune de salvare efectuată de poliţiştii de frontieră tulceni în ultimele 48 de ore, după ce, luni după-amiază, două turiste din Germania au fost salvate de pe yachtul cu care călătoreau spre Sulina. Cele două femei, ambele în vârstă de 31 de ani, au semnalat probleme tehnice la sistemul de propulsie al ambarcaţiunii, ele fiind salvate de poliţiştii din sectorul Isaccea.