Situație fără precedent în cadrul Poliției de Frontieră! Zeci de polițiști acuzați de luare de mită și abuz în serviciu

Poliția de Frontieră Română se confruntă cu o situație fără precedent, după ce zeci de agenți au fost acuzați de luare de mită și abuz în serviciu.

21 nov. 2023, 20:42
Situație fără precedent în cadrul Poliției de Frontieră! Zeci de polițiști acuzați de luare de mită și abuz în serviciu
Situație fără precedent în cadrul Poliției de Frontieră! Zeci de polițiști acuzați de luare de mită și abuz în serviciu. Ofițerii DGA fac percheziții în aproape toată țara

Situație fără precedent în cadrul Poliției de Frontieră! În acest caz, în cursul zilei de marți, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut 26 de percheziţii la domicilii din judeţul Dolj.

Citește și Droguri găsite pe o plajă din Constanța. Polițiștii au deschis o anchetă

Situație fără precedent în cadrul Poliției de Frontieră!

În acest caz, mai mulți agenţi de la Poliţa de Frontieră Calafat sunt suspectaţi de luare de mită şi abuz în serviciu.

”În cursul zilei de astăzi, 21 noiembrie 2023, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – serviciile anticorupţie din judeţele Dolj, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Olt, Dâmboviţa, Sibiu, Caraş-Severin şi Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziţii domiciliare în 26 de locaţii, aflate pe raza judeţului Dolj”, au anunțat reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie.

Potrivit reprezentanților DGA, dosarul vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, respectiv luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu, presupus a fi săvârşite, în perioada 2022-2023, de către mai mulţi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat.

Acest scandal vine la numai o zi după ce Andreea Cătălina Bumbac, fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, a fost depistată având substanțe suspectate a fi cocaină în poșeta sa, în timpul unui control de rutină în trafic desfășurat în București.

Sublocotenent Andreea Cătălina Bumbac, o figură cunoscută în rândul forțelor de ordine, a fost oprită în trafic de polițiștii din cadrul Secției 18 în data de 19 noiembrie 2023. În timpul verificărilor de rutină, anchetatorii au descoperit mai multe pliculețe conținând un praf alb, bănuit a fi cocaină, în geanta sa, scrie G4Media.

Într-o încercare de a se disculpa, femeia ar fi încercat să își asume responsabilitatea printr-o justificare surprinzătoare, aruncând vina pe o presupusă prietenă. Această abordare a ridicat semne de întrebare cu privire la veridicitatea declarațiilor sale, iar ancheta continuă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului. Ironia situației este accentuată de faptul că Brigada Specială de Intervenție rapidă, la care Andreea Cătălina Bumbac a fost angajată, este folosită de procurorii DIICOT în acțiunile lor de combatere a grupărilor specializate în traficul cu droguri.

„Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, in urma unui control de rutină în trafic, polițiștii din cadrul Secției 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanțe susceptibile a fi interzise la deținere”, precizează polițiștii.

Citește și Cum poate fi anulată o amendă de circulație. Greșeala făcută frecvent de polițiștii rutieri