Doi poliţişti au fost concediaţi pentru că, în loc să răspundă unui apel venit prin staţie, vânau Pokemoni

Cei doi agenţi, din Los Angeles, au fost prinşi jucându-se când a venit un apel legat de un furt din magazin chiar în zona lor. O analiză a camerei video din maşină a arătat că cei doi jucau Pokemon Go şi au ales să fugărească un Snorlax, o captură rară, în loc să meargă la locul infracţiunii.

11 ian. 2022, 23:45
Doi poliţişti au fost concediaţi pentru că, în loc să răspundă unui apel venit prin staţie, vânau Pokemoni

Cei doi au fost concediaţi, chiar dacă au negat iniţial că se jucau, iar detaliile din acest caz au ieşit la suprafaţă după ce apelul lor din instanţă a fost respins.

„După ce au ignorat apelul, au petrecut 20 de minute discutând despre jocul Pokemon Go, în timp ce mergeau spre diverse locaţii unde apăreau aceste creaturi virtuale, aşa cum le arăta pe telefonul mobil”, se arată în documentele citate de BBC şi DC News.

Incidentul a avut loc în aprilie 2017. Cel care i-a reclamat a fost chiar agentul care a intervenit la jaf. El a ajuns în zonă, a văzut că mai este o maşină parcată pe o alee din apropiere, dar când a văzut că nu se intervine, a ales să intre el în magazin. Ulterior, acesta a văzut cum maşina de patrulă a celor doi agenţi a întors şi a plecat spre altă zonă.

Cei doi agenţi s-au scuzat spunând că nu au auzit apelul prin radio. Cu toate astea, camera din maşină a arătat că cei doi au discutat despre apel şi au ales să nu răspundă, iar la cinci minute distanţă vorbeau despre Pokemonii prinşi. „Unul dintre ei i-a spus celuilalt că un Snorlax a apărut la intersecţia străzilor Leimert şi 46, din Los Angeles”, se mai arată în documente.

O comisie de audiere i-a găsit pe cei doi agenţi vinovaţi pentru că nu au răspuns unui apel privind un jaf în desfăşurare, deoarece jucau Pokemon Go. „De asemenea, au făcut declaraţii false în timpul anchetei. Cei doi au recunoscut ulterior că au plecat din zona de patrulă pentru a căuta acel Snorlax, dar au insistat că au făcut-o ca parte dintr-o patrulă suplimentară pentru vânarea acestei creaturi mistice”, transmite instanţa, conform sursei citate.

Citeşte şi: Scandal de proporții la Masterchef! Au gătit carne de animale sălbatice protejate de lege