Scandal de proporții la Masterchef! Au gătit carne de animale sălbatice protejate de lege

E mare scandal la nivel internațional după ce, la o ediție din cadrul show-ului Masterchef Ecuador, bucătarii aspiranți au gătit carne din animale protejate de lege.

11 ian. 2022, 13:48
Scandal de proporții la Masterchef! Au gătit carne de animale sălbatice protejate de lege

Din dorința de a-i impresiona pe membrii juriului, bucătarii aspiranți au gătit carne de căprioară, rechin, caiman și capibara. Toate aceste animale sunt protejate de legea ecuadoriană.

Mişcarea Naţională a Animalelor din Ecuador a reclamat că etalarea cărnii acestor animale la televizor „ar normaliza consumul de animale protejate, a căror păstrare contribuie la traficul de animale sălbatice şi la distrugerea ecosistemelor”.

Reprezentanții postului tv la care se difuzează emisiunea au refuzat să răspundă acuzațiilor. Bucătarul și judecătorul emisiunii, Carolina Sanchez, a mărturisit că carnea provine de la o fermă.

Ministerul Mediului din Ecuador a declarat că „respinge promovarea şi diseminarea conţinutului grafic sau audiovizual care încurajează cumpărarea şi consumul de specii sălbatice sau elementele lor constitutive” şi a avertizat, de asemenea, că infracţiunile împotriva florei şi faunei sălbatice pot fi pedepsite cu închisoare de până la 3 ani. .

Dar nu doar Ecuadorul a fost indignat. Show-ul este difuzat şi în Columbia, iar ministrul Mediului, din acrastă ţară Carlos Eduardo Correa, a anunţat că deschide o anchetă. „Autorităţile verifică informaţiile care circulă pe reţelele de socializare cu privire la utilizarea faunei sălbatice. Traficul şi comercializarea animalelor sălbatice este o crimă în Columbia”, a scris el pe Twitter.

MasterChef e o competiție de gătit prezentă și în România. Acest show este destinat tuturor amatorilor în arta gătitului. Primul sezon a debutat pe data de 20 martie 2012 pe canalul PRO TV, prezentatorul fiind Răzvan Fodor. Juriul original a fost format din Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.  În sezonul 4, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu au fost înlocuiți de Patrizia Paglieri, Adrian Hădean și Florin Scripcă (Chef Foa).  Începând cu sezonul 6, juriul emisiunii MasterChef a fost format din Răzvan Exarhu, Samuel le Torriellec și Liviu Popescu.

Până în momentul actual, MasterChef România a desemnat 7 câștigători: Petru Buiucă, Aida Parascan, Jesica Zamfir, Ciprian Ogarcă, Andrei Voica, Robert Petrescu și Alina Gologan.

Citește și MasterChef vine cu un nou sezon la PRO TV. Când va începe și de la ce oră va fi emisiunea!

Citește și Mâncarea pe care Bill Clinton i-a cerut-o lui Chef Joseph Hadad: „Clinton era foarte atent la asocierile alimentelor”