Doi poliţişti, deferiţi justiţiei pentru că au cerut bani să nu suspende permisul unui şofer

Doi poliţişti au fost deferiţi justiţiei pentru că au cerut bani să nu suspende permisul unui şofer, care de fapt era investigator sub acoperire, informează Ministerul Public.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 11:10
Doi poliţişti, deferiţi justiţiei pentru că au cerut bani să nu suspende permisul unui şofer

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi au dispus, la data de 20 septembrie, trimiterea în judecată a inculpaţilor Radu Ioan Bandula (în stare de arest preventiv) şi Cristian Marius Dina, ambii subofiţeri de poliţie.

În calitate de agenţi de poliţie cu atribuţiuni de poliţie rutieră, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, inculpatul Radu Ioan Bandula (în prezenţa colegului său de echipaj, inculpatul Cristian Marius Dina a pretins şi primit suma de 400 de lei de la un investigator sub acoperire, în scopul de a nu-i aplica sancţiunea contravenţională corespunzătoare normelor legale pe care acesta din urmă le încălcase şi de a nu-i suspenda permisul e conducere.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

Recent, 14 poliţişti timişeni au fost puşi sub acuzare pentru fapte de corupţie, ceea ce a determinat un control dispus de ministrul de Interne.

Astfel, corpul de Control al ministrului de Interne a început cercetarea prealabilă pe numele a 15 ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul IPJ Timiş, atenţionarea a 20 de ofiţeri şi şase agenţi, ca urmare a unei verificări care a vizat, în special, combaterea corupţiei, a informat, joi, Ministerul de Interne.