Doi poliţişti din Slatina, filmaţi în timp ce luau şpagă VIDEO

Doi agenţi de la Poliţia Locală Slatina au fost surprinşi de camerele de supraveghere ale primăriei în timp ce primeau bani de la şoferul unui camion. Ei nu au recunoscut fapta, dar sunt cercetaţi de procurori pentru luare de mită.

02 dec. 2011, 21:17
Doi poliţişti din Slatina, filmaţi în timp ce luau şpagă VIDEO

Acţiunea a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zona gării. Şoferul unui camion a intrat pe o stradă unde este interzis accesul maşinilor de mare tonaj. Poliţiştii l-au tras pe dreapta şi i-au cerut actele. Agenţii merg la maşină ca să scrie amenda. Atunci, şoferul scoate mai multe bancnote din buzunar şi încearcă să le pună în buzunarul unuia dintre poliţişti. Acesta le lasă să cadă pe podea şi îi dă actele înapoi şoferului, care îşi continuă drumul fără amendă.

Primăria, în subordinea căreia se află Poliţia Locală, a luat imediat măsuri. „Noi am făcut plângere către Parchet. Şi mai mult, am făcut plângere către Comisia de disciplină”, a spus administratorul public de la Primăria Slatina, Minel Prina.

Până la finalizarea ceretărilor, cei doi poliţişti au fost traşi pe dreapta. „În momentul de faţă, cei doi poliţişti au fost retraşi din teren, acolo unde desfăşurau activitatea pe drumurile publice. În acest moment, sunt trecuţi la paza unor obiective”, a declarat directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop.

Niciunul dintre agenţi nu a recunoscut fapta. Ei riscă să fie daţi afară din Poliţie şi până la 12 ani de închisoare pentru luare de mită.