Doi presupuşi militanţi islamici, arestaţi în Spania, au recunoscut că se aflau la Bruxelles în timpul exploziilor de la aeroport

Doi presupuşi militanţi islamici, arestaţi săptămâna acesta în Spania, au recunoscut că se aflau la Bruxelles în momentul atentatului terorist din martie 2016, de la aeroportul Zaventem, a declarat un oficial spaniol, care a precizat că aceştia neagă însă că ar fi fost implicaţi, relatează The Business Times.

RomaniaTV.net
29 apr. 2017, 05:50
Doi presupuşi militanţi islamici, arestaţi în Spania, au recunoscut că se aflau la Bruxelles în timpul exploziilor de la aeroport

Aceştia au fost arestaţi alături de alte şapte persoane, în urma unei anchete comune a autorităţilor spaniole şi belgiene, a precizat oficialul din partea Curţii Naţionale, instanţă spaniolă specializată pe cazurile speciale şi excepţionale, inclusiv cele de terorism.

Forţele de ordine au confiscat arme de foc, droguri şi mari sume de bani în urma descinderilor în acest caz.

Atentatele sinucigaşe de la Bruxelles din data de 22 martie 2016, care au vizat aeroportul Zaventem şi o staţie de metrou, s-au soldat cu 32 de morţi şi peste 320 de răniţi. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile.

Oficialul spaniol a declarat că suspecţii au explicat că se aflau la Bruxelles pentru a cumpăra o maşină, însă anchetatorii încearcă să afle dacă banii (pentru cumpărarea unui vehicul) nu au fost folosiţi pentru finanţarea atacului terorist.

Indvizii, care au fost incuplaţi pentru apartenenţa la o organizaţie teroristă, au mai recunoscut că în perioada în care s-au aflat la Bruxelles l-au vizitat pe vărul celor doi fraţi care au comis atacul sinucigaş.

Poliţia spaniolă a arestat aproximativ 200 de suspecţi islamişti, iar din anul 2015 a ridicat la nivelul 4 din 5 starea naţională de alertă teroristă.