Doi primari din Olt se află la al optulea mandat consecutiv. Ocupă funcţia din decembrie 1989

Primarii din două comune din judeţul Olt, Constantin Dinuţ şi Mirel Pascu, au obţinut cel de-al optulea mandat consecutiv. Cei doi edili sunt în funcţie din decembrie 1989 şi au fost realeşi indiferent de contracandidaţii lor.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 14:45
Doi primari din Olt se află la al optulea mandat consecutiv. Ocupă funcţia din decembrie 1989

Constantin Dinuţ (PSD), primarul comunei Corbu, a obţinut al optulea mandat cu 49,73% din voturile valabil exprimate deşi a avut doi contracandidaţi. Acesta a declarat pentru AGERPRES că la alegerile de duminică competiţia a fost mai strânsă faţă de scrutinul din anul 2016. Cu toate acestea, edilul consideră că a fost ales pentru că și-a onorat promisiunile.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 Vrancea: Primar reales la un singur vot diferenţă faţă de principalul său contracandidat

Primarul susţine că în cele trei decenii de când conduce Primăria Corbu s-au făcut „multe lucruri bune”, însă mai sunt încă proiecte pe care le vrea concretizate, în special cel privind introducerea sistemului de alimentare cu gaze, pentru care s-a asociat cu alte patru localităţi pentru a putea obţine finanţare.

„Avem drumuri asfaltate, chiar şi o şosea de centură de 8,6 kilometri pentru maşinile de mare tonaj făcută pe fonduri europene de un milion de euro, avem alimentare cu apă în toată comuna, avem şi canalizare la Corbu şi o extindem pe bani europeni în toată localitatea, avem o şcoală modernizată şi am atras fonduri europene – 1,7 lei şi pentru şcoala din Buzeşti. Acum proiectul meu de suflet este alimentarea cu gaze, suntem pregătiţi cu proiecte, ne-am asociat cinci localităţi şi trebuie să reuşim. Sper ca în curând să avem şi un cabinet de fizioterapie, ar fi primul din mediul rural din judeţ şi ar scuti oamenii de drumuri la oraş, mai ales în condiţiile acestei pandemii”, a declarat Dinuţ.

Un alt edil se află în funcţie din decembrie 1989. Este vorba despe primarul comunei Ianca, Mirel Pascu, fiind ales şi de această dată primar. Mirel Pascu (PSD) a obţinut duminică 54,64% din voturi şi a avut trei contracandidaţi.

Acesta consideră că a fost reales datorită comportamentului faţă de oameni, cât şi ultimelor proiecte derulate în localitate: sisteme de apă, canalizare, asfaltări, o staţie de epurare, modernizarea şcolilor şi grădiniţelor, o grădiniţă nouă la Potelu.

„Noi avem apă, canalizare, asfalt, chiar şi o staţie de epurare, şcoli şi grădiniţe. Am reuşit şi am atras opt milioane de euro fonduri europene pentru infrastructură. Acum se lucrează la o şcoală şi la grădiniţa de la Ianca, se înnoieşte totul, inclusiv mobilierul, inclusiv grupurile sanitare, care erau în interior dar necesitau reabilitare, tot cu fonduri europene. Va fi apă caldă, apă rece, la grupurile sanitare, prevedem inclusiv un duş. Avem acum faza a doua de asfaltare, avem proiectul aprobat pentru încă 12 kilometri deci nu vor mai rămâne uliţe neasfaltate. Avem bibliotecă funcţională, cu calculatoare, cu peste 12.000 de volume şi copii vin la bibliotecă”, a spus Pascu.