Doi pui de urs, descoperiţi morţi de foame și de frig, în pădurea din zona Cheia

Doi pui de urs de aproximativ trei luni au murit de foame și de frig. Micuţii au fost descoperiţi într-o pădurea din zona Cheia.

01 iun. 2021, 13:28
Doi pui de urs, descoperiţi morţi de foame și de frig, în pădurea din zona Cheia

Doi pui de urs, descoperiţi morţi de foame și de frig. Jandarmii din Prahova au fost sesizați la 112, luni după-amiază, că pe traseul de la Cabana Ciucaş spre Muntele Roşu, în zona Fântâna lui Ioan, sunt doi pui de urs.

Doi pui de urs, descoperiţi morţi de foame și de frig, în pădurea din zona Cheia

Unul dintre pui era deja mort, iar cel de-al doilea atât de slăbit, încât nu se putea deplasa. La scurt timp, și cel de-al doilea pui a murit.

Jandarmii au delimitat un perimetru de siguranţă, însă mama puilor nu a fost găsită în zonă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Daniel Chirvase, a declarat pentru Agerpres că cei doi pui au fost duși la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova.

Directorul DSVSA, Mihai Terecoasă, a afirmat că cei doi pui de urs erau afectați de frig și erau epuizaţi de foame, în intestinele lor nefiind găsite urme de hrană.

În urmă cu doar două zile, autoritățile au transmis 14 mesaje RO-ALERT prin care avertizează asupra invaziei urșilor în Harghita, însă demararea acțiunilor lor este blocată de birocrație, susține ministrul Mediului. Cazul Arthur a paralizat instituțiile statului!

Mai mulți cetățeni au semnalat, în repetate rânduri, prezența animalelor chiar și la ușilor localurilor din orașe. 14 mesaje RO-ALERT au fost transmise de către autorități, după ce urșii încep să dea năvală în orașele din Harghita.

Oamenii au început să se blocheze în case și le este frică să circule, pe jos, pe străzi. Intervenția autorităților este blocată de procedurile înfoiate, care presupun un lung timp de aprobare a unor dosare înaintate în acest sens. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita avertizează, în ultimele zile, din ce în ce mai des cu privire la deplasările urșilor în orașe, prin intermediul mesajelor RO-ALERT. Autoritățile au transmis deja 14 mesaje RO-ALERT pentru a semnala pericolul invaziei urșilor în orașele din Harghita.

Citeşte şi: Ursul care alerga schiorii pe pârtia din Predeal a fost relocat în Bihor. Un primar din judeţ a răbufnit: „Domnul ministru să nu mai relocheze urşi dintr-o parte în alta. Tomberonarul ăsta de urs e tot timpul în sat”