Doi români, ameninţaţi de mafioţi să le plătească o taxă de protecţie lunară: „Noi suntem clanul Carbone, daţi-ne banii”

Doi fraţi români, un bărbat şi o femeie, au fost ameninţaţi de un membru al clanului mafiot Carbone, în Trinitanapoli, regiunea Puglia, Italia. 

24 iun. 2020, 19:44
Doi români, ameninţaţi de mafioţi să le plătească o taxă de protecţie lunară: „Noi suntem clanul Carbone, daţi-ne banii”

Anul trecut, când cei doi frați au ajuns la muncă în Trinitanapoli, sud-estul Italiei, s-au trezit că li se cere o taxă de protecție lunară, sub amenințarea că vor fi bătuți și alungați din localitate cu 15.000 de locuitori. De atunci a început coșmarul lor.

Vito Carbone, 26 de ani, rudă a unui membru al clanului Carbone, activ în Puglia, a mers de mai multe ori la domiciliul celor doi frați români pentru a le cere bani. Însoțit de alți patru bărbați, i-a amenințat pe români că vor fi bătuți și alungați din localitate, dacă nu cotizează cu o sumă de bani lunar.

Citeşte şi: Un oraş din Italia, cu zero cazuri de coronavirus, vinde case cu UN dolar. Care este condiţia

„Noi suntem clanul Carbone, dați-ne banii! Ați venit în Italia să ne furați locurile de muncă, așa că trebuie să ne dați bani. Dacă nu, vă vom alunga din Trinitapoli”, ameninţa Vito Carbone, în timp ce flutura un cuțit. 

În iulie 2019, agresorii au intrat peste români, care refuzau să plătească. N-au găsit nici un ban, moment în care i-au luat la bătaie. Românii au plecat din Trinitanapoli, dar au făcut plângere la poliție.

Speriați de amenințări, românii au părăsit localitatea, dar au apucat să depună o plângere la carabinieri. Cazul a fost cercetat aproape un an, iar Carbone a fost găsit vinovat pe 22 iunie de Tribunalul din Foggia și va trebui să răspundă penal pentru amenințare, tentativă de extorcare și port ilegal de armă albă. În timpul interogatoriului, Vito Carbone le-a spus oamenilor legii că le-a împrumutat bani celor doi români, bani care nu i-au fost înapoiați.

Citeşte şi: Povestea celor doi fraţi care vor fi executaţi în singura ţară europeană care a păstrat pedeapsa capitală

Vito Carbone devenise unul dintre șefii clanului, după moartea lui Cosimo Damiano, unchiul său. Liderul clanului mafiot „Carbone-Gallone”, Cosimo Damiano Carbone, a fost împușcat în primăvara anului trecut, pe 14 martie, într-o răfuială cu altă grupare criminală, „De Rosa – Miccoli – Buonarota”, a scris La Gazzeta di San Severo.

Atacul a venit după ce Pietro De Rosa, unul dintre liderii cartelului rival, fusese ucis în ianuarie. Cele două grupări se luptă de mai mulți ani pentru hegemonia activităților ilicite de trafic de droguri. Giuseppe Gallone, Cosimo Damiano Carbone și Pietro De Rosa Din 2003 și până 2019, conflictele dintre clanuri din Trinitapoli au numărat 12 morți. Opt membri ai clanului Carbone-Gallone, între care și liderul Giuseppe Gallone, au fost arestați în iunie 2019.