Un oraş din Italia, cu zero cazuri de coronavirus, vinde case cu UN dolar. Care este condiţia

Primăria unui oraș din Italia, unde nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus, vinde case la prețul de doar un euro. Localitatea din regiunea sudică a Calabriei, Italia, speră să atragă cât mai mulți turiști după pandemia provocată de coronavirus.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 10:45
Un oraş din Italia, cu zero cazuri de coronavirus, vinde case cu UN dolar. Care este condiţia

Cinquefrondi este o localitate din regiunea sudică a Calabriei, Italia, care a supraviețuit pandemiei și speră ca statutul său, de oraș cu zero cazuri de Covid, să îndulcească atracția oamenilor pentru casele pe care le scoate la vânzare, pentru 1 euro, sau chiar mai puțin.

Citește și: Scena balconului reinterpretată. Un cuplu de români din Italia a încins un dans de zile mari, pe muzică de petrecere VIDEO

Primăria orașului a decis această măsură după ce populaţia s-a micşorat dramatic în ultima perioadă.

Găsirea de noi proprietari pentru numeroasele case abandonate pe care le avem este o parte cheie a operațiunii, pe care am lansat-o pentru a readuce la viață zonele părăsite ale orașului”, a declarat primarul Conia pentru CNN.

În ciuda faptului că este înconjurat de frumusețea naturală a parcului național Aspromonte și cu vedere atât pe coasta ionică, cât și pe cea tireniană, Cinquefrondi este cicatrizat de locuințele rămase abandoante, susține primaul localității.

Primăria a pus o condiție pentru persoanele care doresc să se mute în Cinquefrondi. Prin urmare, cei care doresc să cumpere case cu un euro trebuie să achite o asigurare anuală în valoare de 250 de euro, până la finalizarea lucrărilor de restaurare a locuințelor. Dacă noii proprietari nu reușesc să termine lucrările în trei ani vor fi amendați cu 20.000 de euro.