Doi români arestaţi în Larnaca, după ce o conaţională de-a lor a fost găsită moartă într-un apartament

O româncă în vârstă de 56 de ani a fost găsită moartă luni în apartamentul închiriat al unui român, în apropiere de Biserica Ayios Lazaros, în Larnaca, investigaţii preliminare indicând că a fost omorâtă, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează Cyprus Mail online în ediţia de marţi, citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 07:49
Doi români arestaţi în Larnaca, după ce o conaţională de-a lor a fost găsită moartă într-un apartament

Potrivit poliţiei, chiriaşul apartamentului, în vârstă de 57 de ani, a sunat la ora locală 11.40 (şi ora României) la poliţie, anunţând că trupul femeii se afla pe patul său. În zonă locuiesc români care muncesc în cluburi şi baruri din Larnaca, potrivit publicaţiei. „Ofiţerii au mers acolo şi au găsit o femeie străină, în vârstă de 56 de ani, întinsă pe pat, prezentând răni multiple„, a declarat Charalambos Zachariou, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Larnaca.

Investigaţiile se aflau în faza iniţială luni, a anunţat el, adăugând că sunt cercetate anumite informaţii şi că poliţia se îndreaptă „în direcţia bună”. Purtătorul de cuvânt a evitat să le răspundă unor jurnalişti care l-au întrebat dacă a fost găsită arma crimei. „Probe au fost colectate de la scena crimei, inclusiv un anumit obiect, posibil legat de acest act criminal”, a spus el.

Legiştii Sophocles Sophocleous şi Nicolas Charalambous au efectuat investigaţiile iniţiale la scena crimei. Charalambous a declarat că este vorba despre un act criminal. O autopsie a stabilit, ulterior, că femeia a murit din cauza unei hemoragii interne, după ce a fost rănită.

Potrivit agenţiei Cyprus News Agency (CNA), vctima avea răni pe tot corpul care păreau că au fost cauzate cu un topor mic, ciocan şi alte obiecte contondente. Poliţia a arestat ulterior doi români, unul în vârstă de 47 de ani şi pe bărbatul în vârstă de 57 de ani care a sunat la poliţie, scrie Cyprus Mail.

Publicaţia adaugă că femeia ar fi lucrat la o sală de gimnastică şi că ar fi locuit într-o casă abandonată, în zonă.

Într-un incident separat, altă româncă a fost rănită prin împuşcare de către fostul partener, în Larnaca, care a îndreptat arma împotriva sa şi s-a sinucis imediat după aceea. Ea se află în prezent într-o unitate de terapie intensivă (ATI), într-o situaţie critică, potrivit Cyprus Mail.