Doi români au ajuns deasupra Titanicului VIDEO

Soţii Tăbăcaru au ajuns, duminică dimineaţă, la locul unde s-a scufundat Titanicul. Cei doi, celebri pentru călătoriile lor extravagante, se află pe vasul Balmoral, care reface simbolic traseul pachebotului dispărut acum 100 de ani. Cornel Tăbăcaru a declarat la România TV că momentul în care vasul a ajuns la locul tragediei a fost unul extrem de emoţionant.

RomaniaTV.net
15 apr. 2012, 05:47
Doi români au ajuns deasupra Titanicului VIDEO

„Blamoral a fost exact deasupra epavei. A rămas în acel loc, plutind cinci minute. S-au tras sirene, s-au păstrat două minute de reculegere şi oamenii au adus recunoştinţă celor care s-au prăpădit. Mi-am văzut visul cu ochii, am fost deasupra epavei, am văzut-o pe sonar”, a declarat Cornel Tăbăcaru.

Bărbatul, împreună cu soţia sa, sărbătoreşte Paştele la bordul vasului Balmoral, copia Titanicului. „Sunt membri ai echipajului care sunt români. La masa de paşte vom avea miel, brânză şi roşii. Tot ce se poate pentru Paştele nostru”, a mai spus acesta.

În timp ce românii de pe Balmoral sărbătoresc Paştele, ceilalţi pasageri au încercat să retrăiască atmosfera de acum 100 de ani de pe Titanic. „Ne simţim ca şi cum am fi fost acolo în urmă cu 100 de ani. Ei făceau exact aceleaşi lucruri pe care le facem noi acum. Este incredibil”, a spus unul dintre pasageri.

Vasul Balmoral are peste 1.000 de oameni la bord şi a refăcut, punct cu punct, traseul Titanicului.