Doi români au fost reţinuţi, după ce ar fi ucis un bărbat în Germania cu cel puţin nouă lovituri de cuţit

Un tânăr de 22 de ani din judeţul Mureş şi concubina sa, suspectaţi că au ucis un bărbat în Germania cu cel puţin nouă lovituri de cuţit şi i-au sustras maşina şi mai multe bunuri, au fost reţinuţi de poliţişti. În maşinile folosite de cei doi, anchetatorii au găsit trei cuţite susceptibile a fi fost folosite la comiterea omorului.

RomaniaTV.net
08 feb. 2019, 07:37
Doi români au fost reţinuţi, după ce ar fi ucis un bărbat în Germania cu cel puţin nouă lovituri de cuţit

„În dimineaţa zilei de 7 februarie 2019, pe raza judeţului Mureş, poliţiştii români de investigaţii criminale, însoţiţi de doi anchetatori germani şi de ofiţerul de legătură al BKA Wiesbaden la Bucureşti, au acţionat pentru depistarea şi reţinerea a două persoane bănuite de omor, comis asupra unui cetăţean german de 67 de ani, la data de 7 ianuarie, în Landul Renania de Nord’ Westfalia”, au anunţat, vineri, reprezentanţii Poliţiei Române.

Au fost făcute patru percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş, şi două percheziţii ale unor autoturisme folosite de cei în cauză, fiind descoperite şi ridicate trei cuţite susceptibile a fi sustrase din locuinţa victimei sau folosite la comiterea omorului.

„Din cercetări a reieşit că, la întoarcerea în România, cei doi ar fi înstrăinat unul dintre autovehicule, care ar fi fost folosit pentru deplasarea în şi din Germania, precum şi pe teritoriul altor state europene. Cele două persoane bănuite, respectiv un bărbat, de 22 de ani, din Târnăveni, judeţul Mureş şi concubina sa, de 22 de ani, din aceeaşi localitate, au fost depistate şi reţinute, fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, în vederea predării în baza unor mandate europene de anchetă emise de autorităţile din Germania”, au mai transmis poliţiştii.

Suspecţii vor fi prezentaţi vineri instanţei, pentru confirmarea mandatelor.

Ancheta autorităţilor germane a reliefat faptul că cei doi ar fi cunoscut victima, cu care ar fi intrat în contact la data de 7 ianuarie 2019, când ar fi lovit-o iniţial în zona capului cu un obiect contondent, după care ar fi înjunghiat-o de cel puţin nouă ori în zona gâtului, ceea ce a condus la decesul acesteia.

„După comiterea faptei, cei doi ar fi sustras, de la reşedinţa cetăţeanului german, un autoturism (pe care l-ar fi abandonat ulterior), diverse bunuri, un portofel cu acte şi bani şi un telefon mobil”, au mai prcizat poliţiştii.

Potrivit acestora, pentru strângerea de probe în dosarul penal deschis la Parchetul din Arnsberg – Germania, cooperarea poliţiştilor s-a desfăşurat în baza unui ordin european de anchetă primit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.


loading...