Doi români din Italia au furat cântarul, în loc de casa de marcat, după ce au spart o brutărie

Doi români au dat o spargere la o brutărie din Italia, însă au condundat obiectul pe care voiau să îl fure şi anume casa de marcat. După o întreagă scenă, aproape ca în filme, aceştia au plecat cu.. un cântar electronic.

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 09:29
Doi români din Italia au furat cântarul, în loc de casa de marcat, după ce au spart o brutărie
Toată întâmplarea, a căror protagonişti au fost doi români, a avut loc în oraşul Riposto, din provincia Catania. Conform Non e La Radio, românii au intrat în brutărie, au ameninţat-o pe angajata aflată în interior însă, în loc să fure casa de marcat, au fugit cu un cântar electronic.

Cei doi s-au urcat pe un scooter şi au plecat de locul faptei, însă au fost prinşi rapid de un echipaj de poliţie.

Cei doi români, de 18 şi respectiv 25 de ani, au fost reţinuţi, iar cântarul a fost înapoiat brutăriei.

Măsură radicală luată de ministrul Educaţiei din Italia

Ministrul italian al Educaţiei, Lorenzo Fioramonti, şi-a dat demisia. Acesta şi-a anunţat decizia pe reţelele de socializare şi a motivat că a recurs la acest gest pentru că nu a primit finanţarea cerută pentru şcoli. “Se pare că resursele nu se găsesc niciodată atunci când vine vorba de școală și de cercetare, cu toate acestea, găsim sute de milioane de euro în câteva ore pentru a-i aloca în alte scopuri atunci când există voință politică”.

În seara de 23 decembrie, i-am trimis președintelui Consiliului scrisoarea formală prin care demisionez din funcția de ministru al Educației, al Universităților și al Cercetării. (…) Motivele au fost aceleaşi pe care le ştiu cu toţii de mult timp: mi-am acceptat misiunea cu condiţia de a pune capăt într-un mod radical tendinței care de zeci de ani pune școala, învăţământul superior și cercetarea italiană într-o suferință puternică. â

M-am angajat să repun educația – fundamentul pentru supraviețuire și viitorul fiecărei societăți – în centrul dezbaterii publice, subliniind cu fiecare ocazie cât de mult contează şi că fără resurse adecvate orice progres a fost imposibil”. (Citeşte AICI mai multe detalii)