Doi români i-au spart casa lui James Blunt. Au fost arestaţi în Spania

Doi români i-au spart casa lui James Blunt. Aceştia au fost arestaţi în Spania, după mai multe jafuri date pe insula Ibiza, fiind vizate în general casele de vacanță ale unor oameni bogați și vedete. Una dintre locuinţe a fost şi cea a artistului.

03 feb. 2021, 12:07
Doi români i-au spart casa lui James Blunt. Au fost arestaţi în Spania
Doi români au fost arestaţi în Spania, după mai multe jafuri date pe insula Ibiza.

Doi români i-au spart casa lui James Blunt. Hoţii au fost prinși în urma unei operațiuni de amploare a poliției spaniole, numită Operațiunea „Second”, după supravegheri și interceptări desfășurate o lungă perioadă de timp.

Cei doi bărbați fac parte dintr-o bandă care a spart cel puțin 12 vile pe pe insula Ibiza. După prinderea lor, anchetatorii au descoperit și depozitul în care aceștia își duceau prada până reușeau să o valorifice.

Citeşte şi: Jaf cu luare de ostatici la o bancă din Milano. Hoţii au reuşit să fugă prin canalizare

Au fost găsite mai multe bunuri evaluate la cel puțin 300.000 de euro, între care două sculpturi evaluate la 70.000 de euro fiecare, picturi ale unor autori cunoscuți, ceasuri de epocă, tacâmuri din aur și argint și bijuterii. Garda Civilă spune, însă, că aceasta este o mică parte a bunurilor care au fost furate.

Pe data de 14 ianuarie, români au spart casa renumitului cântăreț britanic James Blunt, situată în Santa Gertrudis, din care au furat un ceas și mai multe obiecte cu valoare istorică. James Blunt locuiește de mai mulți ani împreună cu familia pe insula Ibiza.

Doi români i-au spart casa lui James Blunt

Modul de operare al spărgătorilor români era destul de simplu, dar foarte eficient, având în vedere că țintele lor erau în general casele de vacanță, locuite temporar. Supravegheau imobilele și acționeau atunci când nu se afla nimeni în ele, având grijă să dezactiveze sisteme de alarmă.

Din toate locuințele au fost furate doar obiecte de valoare sau de colecție, dar și sute de sticle de vin și șampanie, care ar proveni din crama privată a unui colecționar.

Anchetatorii spanioli spun că cei doi români făceau parte dintr-o rețea foarte bine orgnizată, care acționează de mai mulți ani în Spania. O parte din membrii ei au fost prinși în 2019, iar acum sunt căutate și alte persoane, care ar fi fost deja identificate, scrie presa locală, citată de Digi 24.