Doi români, în spectacolul de deschidere al Eurovision 2015, alături de Conchita Wurst

Eurovision 2015. Andreas şi Theodor Martonosy sunt doi fraţi din Timişoara care fac parte din cel mai prestigios cor de băieţi din lume, Wiener Sangerknaben. Cei doi vor urca pe scena Eurovision 2015, unde vor cânta alături de Conchita Wurst, câştigătoarea de anul trecut a concursului.

12 mai 2015, 07:07

Eurovision 2015Fraţii Andreas şi Theodor Martonosy străbat lumea în lung şi-n lat cu corul Wiener Sangerknaben, considerat cel mai renumit cor de băieţi din lume.

Andrea Martonosy a văzut deja aproape toată lumea. Primul său turneu a fost în 2012, de 11 săptămâni, în Japonia. Au urmat Columbia, Venezuela, Ecuador, Guatemala, Costa Rica, Mexic, Honduras, Canada, SUA, China, Hong Kong, Makao, Coreea de Sud, Taivan, Singapore, Malaiesia, Tailanda. În Europa, a concertat în Grecia, Germania, Elveţia, Slovenia, Italia, iar în urmă cu o lună a revenit dintr-un turneu din Turcia.

Andreas a fost urmat la Viena de fratele său Theodor, care este cu trei ani mai mic ca el.

Andreas şi Theodor sunt singurii copii din România din corul vienez.

Potrivit adevarul.ro, Andreas şi Theodor Martonosy vor concerta în deschiderea finalei concursului Eurovision 2015, care va fi găzduită de Viena, în zilele de 23 şi 24 mai. În cadrul showului de deschidere, corul Wiener Sangerknaben va avea o prezenţă specială alături de Konchita Wurst, supranumită „Femeia cu barbă”, câştigătoarea ultimei ediţii a Eurovision.

EUROVISION 2015. Voltaj, trupa care va reprezenta România, a plecat în Austria

Voltaj a plecat în Austria, unde se fac ultimele pregătiri pentru concursul internaţional de săptămâna viitoare. Trupa care reprezintă România a fost chiar nevoită să renunţe la concertele programate în ţară în această perioadă, dar Călin Goia spune că nu regretă, pentru că românii vor să cucerească Austria cu mesajul lor.

Solistul trupei Voltaj, Călin Goia, a mărturisit că nu are emoţii, pentru că echipa României a pregătit totul în detaliu. Pentru că va lipsi două săptămâni, trupa Voltaj a fost nevoită să renunţe la şase concerte în ţară, adică la 40.000 de euro.

„O facem fără nicio problemă, cu toată inima, pentru că acolo avem onoarea de a reprezenta România, suntem mândri de asta şi nu punem în balanţă cu ce am pierdut în ţară”, a spus Călin Goia.

În clasamentul fanilor Eurovisionului. România este pe locul 25 deocamdată, din 40 de ţări.

„Eu sunt optimist, am ascultat celelalte piese, din punct de vedere al compoziţiei nu mi se pare că stăm mai prost decât alţii, din punct de vedere al mesajului stăm cel mai bine”, a mai spus vocalistul trupei Voltaj.

Voltaj va cânta în prima semifinală, programată pe 19 mai, şi va fi a 15-a ţară care va urca pe scenă. Austriecii promit un spectacol grandios, realizat şi cu ajutorul a 1300 de piloni luminiscenţi.

În premieră, la competiţia din acest an, care va avea loc pe 19, 21 şi 23 mai la Viena, a fost invitată să particie şi Australia.