Doi şefi ai unui spital privat din Zalău, acuzaţi că au făcut internări fictive pentru a lua bani de la CAS

Managerul şi directorul medical de la un spital privat din Zalău au fost trimişi în judecată de procurori, fiind acuzaţi că au obţinut decontarea serviciilor medicale pentru internări fictive. Potrivit anchetatorilor prejudiciul provocat Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj este de peste 1,6 milioane de lei.

RomaniaTV.net
01 sept. 2015, 10:56
Doi şefi ai unui spital privat din Zalău, acuzaţi că au făcut internări fictive pentru a lua bani de la CAS

Leontin Băbţan şi Ioana Viorica Rotaru, respectiv manager şi director medical la un spital privat, au fost trimişi în judecată fiind acuzaţi că au obţinut decontarea serviciilor medicale pentru internări fictive. Potrivit anchetatorilor, cei doi au provocat un prejudiciu de 1.627.776 lei Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj.

Managerul Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, Leontin Băbţan, este acuzat de înşelăciune în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, în timp ce directorul medical al spitalului privat este acuzat de complicitate la înşelăciune în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

„Din actele de urmărire penală administrate în cauză, rezultă că cei doi inculpaţi, în calitate de manager şi director medical la Centrul de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, în perioada 2008 – februarie 2015, au indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, prin întocmirea a 63 de rapoarte de decont ce conţineau date nereale, inserate în 627 de foi de observaţie, rapoarte de decont ce atestau prestarea unor servicii medicale, ce în realitate, nu au fost prestate”, arată procurorii, potrivit Mediafax.

Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, care plătise serviciile medicale neprestate, a sesizat organele de urmările penale şi s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile de întârziere.