Doi soţi au murit de COVID-19 înainte de a fi vaccinaţi. Care a fost ultima lor dorinţă

Soartă cruntă pentru un cuplu din Statele Unite, nedespărţit de 70 de ani. Cei doi soţi au murit ţinându-se de mână, după ce au fost răpuşi de noul coronavirus, cu câteva zile înainte de a primi vaccinul anti-COVID.

22 ian. 2021, 23:19
Doi soţi au murit de COVID-19 înainte de a fi vaccinaţi. Care a fost ultima lor dorinţă

Doi soţi au murit de COVID-19 înainte de a fi vaccinaţi într-un spital din oraşul Columbus din statul american Ohio. Se iubeau din copilărie şi s-au stins unul după altul, ţinându-se de mână, au povestit rudele îndoliate, conform CNN.

Dick Meek (89 de ani) şi Shirley Meek (87) erau căsătoriţi de 70 de ani. Îndurerată, fiica lor a mărturisit că suferit un şoc în momentul în care a aflat că şi-a pierdut ambii părinţi pe 16 ianuarie.

„Nu au spus niciodată «până când moartea ne va despărţi» deoarece erau mereu împreună”, a spus Debbie Howell, fiica soţilor.

Doi soţi au murit de COVID-19 înainte de fi vaccinaţi. „Erau amândoi foarte sănătoşi”

Cei doi soţi urmau să primească prima doză a vaccinului anti-COVID-19 pe 19 ianuarie, în ziua în care Dick urma să împlinească 90 de ani.

Originari din oraşul Coschcoton, Dick şi Shirley s-au cunoscut în liceu şi erau nedespărţiţi de atunci. Ei sărbătoriseră 70 de ani de căsnicie pe 22 decembrie 2020. Aveau cinci copii, 13 nepoţi şi 28 de stră-strănepoţi.

Doi soţi au murit de COVID-19 înainte de fi vaccinaţi

Rudele spun că cei doi soţi şi-au trăit viaţa din plin pentru că au călătorit în toată lumea şi au sărit chiar şi cu paraşuta. În ciuda vârstei înaintate, ei erau invitaţi speciali la evenimentele organizate de nepoţi.

„Erau amândoi foarte sănătoşi, plini de viaţă şi în deplinătatea facultăţilor mintale. S-au degradat însă foarte repede”, a mai spus fiica lor, conform CNN.

Soţii au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus pe 26 decembrie 2020, după ce au acuzat simptome similare unei răceli. Rudele spun că starea de sănătatea a pensionarilor s-a schimbat de la o zi la alta.

Dick a fost internat în spital pe 2 ianuarie, iar asta s-a întâmplat două mai târziu şi cu soţia sa. Amândoi aveau probleme de respiraţie.

Starea de sănătate a soţilor s-a degradat, iar familia a cerut transferul lor la un alt spital. Pentru că medicii le-au mai dat doar câteva zile de trăit, Dick şi Shirley au fost mutaţi, la cererea copiilor, în acelaşi salon.

„Nu am vrut să îi separăm. Am vrut să se ţină de mână. Am vrut să asculte muzica lor preferată în surdină, în salon”, a spus fiica soţilor.

Shirley a fost prima care a murit, iar după câteva minute şi-a dat ultima suflare şi soţul ei.

Citeşte şi: Primul deces din România după vaccinarea anti-Covid. Explicaţiile autorităţilor