Doi soţi candidează unul împotriva celuilalt în alegerile generale:”totul este permis în dragoste şi război”

Doi soți vor candida unul împotriva celuilalt în cadrul alegerilor generale din Irlanda care se vor desfășura la 8 februarie, relatează The Guardian, social-democrată, candidează împotriva partenerului ei, Christopher O'Sullivan, candidatul paridului Fianna Fáil, pentru un loc în circumscripția Cork South-West.

28 ian. 2020, 13:05
Doi soţi candidează unul împotriva celuilalt în alegerile generale:”totul este permis în dragoste şi război”

”Evident, pornim ca o casă în flăcări mai ales pe plan personal, nu atât din punct de vedere politic”, a declarat Cairns pentru cotidianul irlandez Echo. „Totul este permis în dragoste și în război. Să înceapă jocul”, a adăugat ea.

Cairns a fost aleasă anul trecut consilier în districtul Cork din partea social-democraților, un mic partid de stânga. În timp ce, O’Sullivan a terminat pe primul loc, candidând din partea formațiunii Fianna Fail, un partid de centru, și a devenit primar al consiliului.

În ciuda relației, partidele lor i-au selectat pentru a candida pentru locurile din Dáil la alegerile generale din 8 februarie. Cairns a refuzat să vorbească despre confruntarea cu partenerul său, dar a vorbit despre necesitatea reformei în domeniul sănătății și a alternativelor din stânga.

„Există o întreagă gamă de oameni din West Cork care doresc o opțiune progresistă”, a declarat ea. Există posibilitatea ca această poveste să aibă un final fericit: circumscripția electorală are trei locuri, astfel încât ambii soți ar putea obține un loc.