Doi soţi medici, voluntari pentru testarea cu vaccinul antiCOVID Moderna. Efectele secundare cu care s-au confruntat

Cei doi oncologi din Statele Unite s-au numărat printre voluntarii înscriși în programul de testare în masă a vaccinului anti-Covid de la Moderna. Soţii Thomas Froehlich și Susan Froehlich au relatat pentru CNN experienţa prin care au trecut şi cum s-au simțit, dar și de ce cred că unul a primit serul, iar celălalt, placebo.

08 dec. 2020, 20:07
Doi soţi medici, voluntari pentru testarea cu vaccinul antiCOVID Moderna. Efectele secundare cu care s-au confruntat

Doi soţi medici, voluntari pentru testarea cu vaccinul antiCOVID Moderna. Cei doi  au participat în august și septembrie la testarea clinică a vaccinului anti coronavirus dezvoltat de compania americană.

Doi soţi medici, voluntari pentru testarea cu vaccinul antiCOVID Moderna. Stare de rău acută pentru unul dintre soţi. Ce s-a întâmplat

Aceştia s-au vaccinat cu prima doză pe 21 august, iar a doua, pe 18 septembrie. Nu li s-a spus dacă li s-a administrat serul sau placebo, însă la 12 ore după cea de-a doua doză, și-au dat seama că, foarte probabil, femeii i-a fost administrat vaccinul. Acela a fost momentul în care Susan a început să aibă o stare de rău.

„M-am trezit în mijlocul nopții cu o durere de stomac și de cap oribile, parcă eram la începutul gripei. Nu aveam nicio pastilă în casă în acel moment, așa că am suferit vreo patru ore, până s-a trezit soțul meu și l-am trimis să-mi ia naproxen (un antiinflamator nesteroidian – n.r.). Atunci, durerile s-au mai ameliorat.”, declara femeia pentru CNN.

Medicul oncolog Susan Froehlich ar repeta experienţa, chiar dacă ar suferi din nou aceleaşi efecte secundare

Bărbatul însă nu a avut simptome; de aceea, crede că trebuie să fi primit placebo, nu vaccinul Moderna.

Susan a declarat însă că ar repeta experienţa dacă asta ar putea ajuta la descoperirea antidotului pentru COVID, chiar dacă ar suferi aceleași efecte secundare. Are prieteni și rude care au fost infectate cu COVID-19 și știe că vaccinul este o soluție mult mai bună decât riscul de a te infecta.

În Statele Unite, numărul cazurilor de coronavirus a depăşit 15.000.000 de cazuri până în momentul de faţă, iar situaţia nu pare a se ameliora prea curând. Marile forţe politice ale lumii îşi pun toate speranţele în noile vaccinuri scoase pe piaţă.

Citeşte şi: Incidenţa coronavirus 7 decembrie. Jumătate din cazuri noi COVID s-au înregistra la Bucureşti. Record absolut în Capitală