Doi studenţi de la UMF Iaşi morţi şi trei răniţi după un grav accident la Hanul Ancuţei

Șoferul unui BMW cu numere de Bulgaria se pare că a adormit la volan şi a intrat într-un parapet, morţii fiind din această maşină. Un alt autoturism, tot cu tineri din Iaşi, s-a răsturnat încercând să evite impactul cu prima maşină, aici fiind doi răniţi.

25 apr. 2016, 09:31

Cinci studenţi străini din două maşini, toţi cu domiciliul în Iaşi, au fost implicaţi duminică într-un accident grav în zona Hanul Ancuţei, pe raza judeţului Neamţ, pe drumul judeţean dinspre Girov, scrie zdi.ro.

Echipajele SMURD Iaşi au intervenit de urgenţă, însă doi dintre studenţi din Israel au decedat, unul în timpul resuscitării, iar altul, care a suferit contuzii multiple, a murit la spital. „Una dintre victime s-a dovedit rezistentă la manevre de resuscitare, iar a doua era în şoc şi a decedat la spitalul din Paşcani”, a menţionat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Citeşte şi Accident în Giurgiu. Traficul pe DN 5 este blocat după ce un autotren a derapat

În accident au fost implicate două maşini, care s-au răsturnat, după ce, se pare, în maşina studenţilor din Iaşi, un BMW cu numere de Bulgaria, şoferul ar fi adormit la volan. Potrivit comunicatului politiei, după miezul nopţii, poliţiştii rutieri nemţeni au fost sesizaţi despre faptul că pe DJ 208G, în afara localităţii Tupilaţi, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat decesul a două persoane şi rănirea altor trei. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, se pare că, în timp ce un tânăr de 21 ani, din Iaşi, conducea un autoturism pe DJ 208G, având direcţia de mers spre Tupilaţi, într-o curbă periculoasă la stânga a pierdut controlul asupra vehiculului şi a intrat în coliziune cu un parapet metalic de pe marginea drumului.

Citeşte şi Au supravieţuit miraculos după ce s-au răsturnat cu maşina. Vezi ce noroc a avut o familie din Suceava

În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe cupolă, rezultând decesul a doi tineri, de 21 şi 22 de ani, din Israel, pasageri in autoturism, precum şi rănirea conducătorului auto şi a unui alt tânăr de 25 de ani, din Iaşi. În acelaşi timp, un alt autoturism, care circula în spatele maşinii, s-a răsturnat în încercarea de a evita coliziunea cu aceasta, după ce a virat brusc spre stânga. Şi acest autoturism era condus tot de un tânăr din Iaşi, de 25 de ani, iar în urma impactului a rezultat rănirea pasagerului din acest autoturism, un tânăr israelian de 22 de ani, domiciliat în Iaşi. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.