Doi studenţi iranieni infectaţi cu coronavirus au fost expulzaţi din Ungaria

Doi studenţi iranieni infectaţi cu noul coronavirus Covid-19 au fost expulzaţi din Ungaria şi Uniunea Europeană pentru nerespectarea ordinului de carantină spitalicească, a anunţat vineri Ministerul de Interne maghiar, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
14 mart. 2020, 06:24
Doi studenţi iranieni infectaţi cu coronavirus au fost expulzaţi din Ungaria

„Cei doi cetăţeni iranieni cu statut de student în Ungaria au fost expulzaţi. Cei doi bărbaţi au părăsit sala de carantină a Institutului Naţional de Hematologie şi Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Central din Budapesta fără permisiune sau îmbrăcăminte de protecţie”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Ungaria îi acuză de asemenea pe cei doi studenţi de agresivitate faţă de personalul medical al instituţiei unde fuseseră plasaţi în izolare.

Măsura de expulzare nu va fi executată decât dacă starea lor de sănătate o va permite, a adăugat ministerul. Aceasta este însoţită de o interdicţie de şedere de trei ani în Ungaria.

Prim-ministrul naţionalist Viktor Orban a făcut o legătură vineri între imigraţie şi noul coronavirus, „introdus de străini şi care se răspândeşte printre ei”.

Ungaria a raportat până acum 19 cazuri de contaminare cu virusul pandemiei Covid-19, iar mai mult de jumătate au fost înregistrate în rândul iranienilor ce beneficiază de o bursă acordată de guvernul ungar.

Citeşte şi: Donald Trump decretează Starea de Urgenţă Naţională apoi dă mâna cu invitaţii


loading...