Doi suspecţi arestaţi în cazul barbatului executat în stil mafiot în Oradea. L-au legat şi aruncat în apă să se înece pentru 30 de lei

Un bărbat în vârstă de 42 ani şi un tânăr în vârstă de 16 ani din Sibiu au fost arestaţi în cazul bărbatului găsit mort, în luna septembrie, într-un canal de colectare din Oradea. Victima a murit înecată după ce a fost băzută şi aruncată în apă cu mâinile legate la spate și cu un căluș în gură. Anchetatorii nu au reuşit nici până acum să identifice victima, potrivit bihon.ro.

RomaniaTV.net
22 nov. 2018, 12:21
Doi suspecţi arestaţi în cazul barbatului executat în stil mafiot în Oradea. L-au legat şi aruncat în apă să se înece pentru 30 de lei

Cei doi tineri ar fi comis oribila faptă cu scopul de a deposeda victima de 30 de lei, informează Bihon.ro.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost descoperit la începutul lunii septembrie, în bazinul de acumulare al barajului CET CAMP din Oradea. Potrivit anchetatorilor, victima a fost bătută, legată, aruncată în apă şi lăsată să se înece.

 „S-a putut stabili că are vârsta de aproximativ 45 – 55 de ani, înălţime 1,68 – 1,70 m, atletic, greutate aproximativă 70 – 80 kg, dimensiunea tălpilor piciorului 24 cm, corespunzător mărimii 39 la încălţăminte”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, citat de ebihoreanul.ro.

În momentul în care a fost scos din apă, bărbatul era îmbrăcat într-o bluză de culoare roşie cu gulerul şi terminaţia mânecilor de culoare maro şi inscripţionată cu cuvântul „Market” asociat cu sigla francizei Carrefour aplicată prin brodare pe partea stângă, în zona pieptului. Victima nu avea pantaloni sau alte obiecte vestimentare sau încălţăminte, doar „chilot de culoare neagră cu elastic de culoare albastră”.

La gât, bărbatul purta un şnur subţire de aţă pe care era fixată o bilă metalică de dimensiuni mici de culoare argintie, iar la mâna dreaptă avea un elastic sub formă de brăţară, de culoare portocalie, cu noduri multiple.

„Ca elemente fizice distinctive, victima avea un singur rinichi şi dantura lipsă, având doar resturi dentare, pe corpul acesteia neexistând tatuaje sau alte semne distinctive. De asemenea, nu s-au identificat urme ale unor intervenţii chirurgicale”, spun procurorii.

Legiştii au stabilit că perioada posibilă a decesului este începutul lunii august 2018. De asemenea, raportul preliminar medico-legal arată că moartea bărbatului a fost violentă şi s-a datorat înecului. Înainte de a ajunge în apă, însă, acesta a fost bătut, dovada fiind faptul că pe antebraţe avea numeroase echimoze, „produse prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare”.

În plus, individul era legat şi la mâini şi la gură. „La momentul la care a fost găsită, victima avea mâinile imobilizate la spate prin legare cu material textil. La nivelul gurii, între maxilar şi mandibulă avea aşezată o fâşie îngustă din material textil legată strâns cu nodul situat sub urechea dreaptă”, se arată în comunicatul Parchetului.