Doi suspecţi de proxenetism şi trafic de persoane, reţinuţi în Dolj

Două persoane acuzate de trafic de persoane au fost reţinute în Dolj după ce ar fi racolat şapte tinere pe care, după ce le-ar fi convins că le pot obţine locuri de muncă în Italia, le-ar fi obligat să se prostitueze în Italia, în apropiere de Milano, informează Poliţia Română.

RomaniaTV.net
17 mart. 2013, 14:46
Doi suspecţi de proxenetism şi trafic de persoane, reţinuţi în Dolj

Potrivit sursei citate, suspecţii, în vârstă de 32, respectiv 38 de ani, au fost depistaţi în trafic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în oraşul doljean Dăbuleni, în timp ce se aflau într-un autoturism înmatriculat în Italia, informează Mediafax.

„Din cercetările întreprinse de către poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane a reieşit faptul că, în perioada 2011 – 2013, cei doi suspecţi au racolat, transportat şi exploatat sexual şapte tinere, prin promisiunea unui loc de muncă în Italia, în apropierea oraşului Milano, localitatea Arosio, unde, prin ameninţări şi violenţe, le-au determinat să se prostitueze. Valoarea prejudiciului obţinut este estimat la 100.000 de euro”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.