Doi tineri morţi şi patru răniţi, în urma unui accident produs în Bistriţa-Năsăud

Doi tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi patru au fost răniţi, dintre care trei grav, în urma unui accident produs duminică dimineaţa pe DN 17D, în localitatea Feldru din judeţul Bistriţa-Năsăud.

18 aug. 2013, 06:51
Doi tineri morţi şi patru răniţi, în urma unui accident produs în Bistriţa-Năsăud

Din primele date, se pare că autoturismul, la volanul căruia se afla un tânăr de 25 ani, a părăsit partea carosabilă, a lovit un gard de beton, după care s-a răsturnat pe partea stângă. În maşină se aflau şase tineri cu vârstele cuprinse între 15 şi 25 ani, dintre care două fete, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Accident în Bistriţa. Un copil a fost lovit de o maşină pe trecerea de pietoni

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de descarcerare, având în vedere că un număr de cinci dintre victime au rămas între fiarele maşinii, dar şi două echipaje de prim ajutor ale SMURD, cel de terapie intensivă mobilă şi trei ambulanţe.

Echipajele de descarcerare au asigurat accesul rapid al echipajelor medicale către victimele încarcerate, îndepărtând mai multe elemente de caroserie (plafon, o parte din portiere etc.). Pentru doi pasageri au fost iniţiate şi derulate măsurile de resuscitare cardio-respiratorie conform protocoalelor în vigoare, dar, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, funcţiile vitale nu au fost reluate, fiind declaraţi decedaţi„, se arată în comunicat.

Cei care şi-au pierdut viaţa sunt o fată de 15 ani şi un băiat de 22 ani. Şoferul maşinii a ajuns la spital cu politraumatism sever, o fată de 16 ani s-a ales cu politraumatisme, iar un alt tânăr de 21 ani a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut şi contuzie la coloana vertebrală. Singurul care a scăpat cu răni uşoare a fost un tânăr de 25 ani, care a reuşit să iasă singur din maşină şi să sune după ajutor.

Citeşte şi Accident cu şapte răniţi pe DN 17, în Bistriţa-Năsăud. O persoană este în stare gravă

Potrivit salvatorilor, intervenţia a fost extrem de dificilă din cauza faptului că autoturismul a fost avariat în proporţie însemnată, mai ales în partea stânga faţă, în urma coliziunii cu gardul de beton. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, a declarat că principala cauză a accidentului din comuna Feldru a fost viteza. Deocamdată, şoferului nu i s-au putut recolta probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice, având în vedere că este în stare gravă.