Doi tineri români trăiesc o viață ca în povești, după ce au găsit un job în Laponia. ”Se câștigă între 2.500 și 4.500 de euro. A trebuit să iau decizia în 24 de ore”

Un cuplu de tineri din Sibiu trăiește o viață ca în povești! Printre reni și câini Husky, înconjurați de zăpadă cât vezi cu ochii, cei doi români își trăiesc viața la maximum. Cum au ajuns să muncească în Laponia pe timp de iarnă, află în articol!

19 feb. 2024, 10:11

Un cuplu de tineri din Sibiu trăiește o viață ca în povești! Printre reni și câini Husky, înconjurați de zăpadă cât vezi cu ochii, cei doi români își trăiesc viața la maximum.

Citește și Adelina Pestrițu a lipsit de la ora de geografie. Vedeta a fost umilită public după aventura din Laponia: „Mie mi-a zis un elf că Adelina își doreste un cont cu mai mulți urmăritori reali”

De doi ani, un cuplu din Sibiu trăiește în fiecare iarnă într-un loc ca scos dintr-un basm!

În fiecare an, în luna noiembrie, cei doi merg în Laponia, acolo unde au un job sezonier, care le asigură nu doar venituri colosale, ci și un trai la care mulți visează.

Teodora și Andrei merg, de la mijlocul lunii noiembrie până la finalul lui februarie, în Laponia, unde au un job sezonier.

Curajul vârstei și dorința de aventură i-a convins să plece spre această destinație desprinsă din povești.

Teodora Boboc este o studentă pentru care călătoriile prin lume au devenit un stil de viață.

Ca toți tinerii de astăzi, nici Teodora nu știa cum va arăta viața ei, mai ales din punct de vedere profesional.

Teodora a precizat că nu știa nimic despre ce implică acest post și a aflat abia când a ajuns la fața locului.

„Am căutat pe internet business job in Lapland și prima opțiune a fost o companie din Londra, care căuta să angajeze un business representative.

Eu sunt din Sibiu, dar merg la facultate la Cluj, la Universitatea Babeș-Bolyai, sunt studentă în anul III, la Administrarea Afacerilor, pe limba germană. M-am gândit că un job care face referire la business mi s-ar potrivi, fără să știu însă în ce constă”, ne-a povestit Teodora.

Chiar dacă nu avea experiență, la vremea aceea fiind studentă în primul an, compania britanică a contactat-o pentru un interviu. Teodora i-a cucerit pe loc pe britanicii, care i-au făcut și o ofertă, la care nu trebuia să se gândească prea mult.

A avut la dispoziție 24 de ore pentru a lua decizia.

„La nici o săptămână, am fost întrebată dacă pot călători în următoarele 24 de ore în Laponia. Le-am zis că pot, dacă vine și prietenul meu cu mine. El nici nu știa că am aplicat la acest job. Mi-au zis că OK, facem un interviu și cu el. Le-a plăcut și de Andrei. Ne-au făcut oferta pentru un contract de trei luni și jumătate. Mi-am amânat examenele pentru sesiunea de restanțe, am avut înțelegere din partea profesorilor. Am semnat contractul și am primit biletele de avion. Salariul era foarte bun comparativ cu România”, ne-a mai spus Teodora.

Odată ajunși în Laponia, în stațiunea Levi, Teodora și prietenul ei, Andrei (28 de ani), au făcut un training pentru a se familiariza cu ceea ce urmau să facă.

Astfel că, rolul lor era acela de a se ocupa de turiștii din Marea Britanie, de a vinde și a organiza excursii opționale.

„Am învățat despre temperaturi, activități, excursii cu reni, cu Husky și am avut șansa de a experimenta toate aceste activități, pentru noi a fost ca o vacanță. Mentalitatea lor este că nu poți vinde ceva dacă nu ai avut experiența respectivă”, a explicat Teodora, potrivit Gândul.ro.

”Se câștigă între 2.500 și 4.000 de euro”

Cei doi tineri au avut neșansa ca în perioada în care au venit ei să fie chiar un ger cumplit, așa că au primit ”botezul” Laponiei chiar din prima săptămână, când au răcit amândoi.

După acest șoc termic, Teodora și Andrei s-au obișnuit însă cu temperaturile scăzute de aici.

„În prima săptămână am prins -20 de grade Celsius, am nimerit o perioadă foarte friguroasă. Temperaturile fluctuează, sunt și zile cu -4 grade Celsius, dar și cu -25 de grade Celsius sau -26 de grade Celsius. Anul acesta am avut și -40 de grade Celsius. Aici este o regulă, dacă temperaturile scad până la -30 de grade, toate activitățile se anulează. Oricum, suntem mereu echipați de schi, și dacă ieși 10 metri din casă sau dacă mergi până la magazin, îți iei mănuși, colanți și cagulă”, a mai spus Teodora.

Cei doi tineri români au impresionat prin seriozitatea lor, care a dat roade. Se spune românii sunt descurcăreți oriunde s-ar afla, iar cei doi au demonstrat că chiar așa este.

Datorită performanțelor pe care le-au avut în vânzări, la distanță mare față de colegii lor din alte țări, Teodora și Andrei au fost promovați.

Citește și Clipe de coșmar pentru Oana Roman și fiica sa, după vacanța din Laponia! Vedeta este disperată și a făcut apel la fanii săi. ”Am nevoie de ajutorul vostru. Poate se întâmplă o minune”

„De exemplu, primești cazare la hotel de 4 stele și mâncare în regim all inclusive foarte diversificată, din bucătăria internațională. Ai acces la SPA, ai inclus cel mai bun echipament de schi, dar și skipass-ul, care costă 700 de euro, Levi fiind o stațiune de schi foarte mare, ai reduceri la toate barurile. Nu avem niciun fel de cheltuială. Ca salariu, se câștigă între 2.500 de euro și 4.000 de euro, în funcție de performanță”, a mai spus Teodora, care se află deja la al doilea contract în Laponia, unde va reveni în luna noiembrie.