Doi tineri suspecţi în cazul uciderii a doi bătrâni din Iasi au fost reţinuţi

Doi tineri, suspecţi în cazul uciderii a doi fraţi de 70 şi 72 de ani, din comuna ieşeană Scobinţi, au fost reţinuţi, anchetatorii stabilind că atacatorii veniseră la casa bătrânilor pentru a fura găini, moment în care cei doi fraţi au ieşit în curte.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 11:25
Doi tineri suspecţi în cazul uciderii a doi bătrâni din Iasi au fost reţinuţi

Mihai Iureş, de 19 ani, şi Marcel Herczel, de 24 de ani, originari din comuna Scobinţi, au fost reţinuţi de procurori, după ce în urma audierilor au recunoscut comiterea faptei.

Ei urmează să fie aduşi, sâmbătă după-amiază, în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, cei doi tineri au consumat alcool la barul din localitate, apoi s-au dus la locuinţa a doi fraţi de la marginea comunei, pentru a fura găini. În momentul în care tinerii încercau să spargă uşa coteţului au fost auziţi de către proprietari, doi fraţi, de 70 de ani, respectiv 72 de ani, aceştia ieşind în curte să vadă ce se întâmplă.

Ulterior, între cele două părţi a izbucnit un conflict, iar tinerii i-au lovit violent pe bătrâni cu nişte pari. Aceştia au fost abandonaţi plini de sânge în curte, iar ulterior au decedat.

„Cei doi atacatori au fost descoperiţi în locuinţele lor. Asupra lor au fost găsite bunuri sustrase din locuinţa victimelor, respectiv un telefon mobil, un ceas, doi litri de ţuică şi o sumă de bani”, a declarat, sâmbătă, presei Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalului Iaşi.

Doi fraţi de 70 de ani, respectiv 72 de ani, dintr-o comună ieşeană, au fost găsiţi morţi, vineri, în curtea casei în care locuiau, cu multiple lovituri pe corp şi cu feţele pline de sânge.

Cel care i-a descoperit a fost preotul satului, care trecuse pe la cei doi fraţi pentru a strânge bani necesari construcţiei unei biserici.