Doi turişti germani care pluteau în DERIVĂ în Marea Neagră au fost SALVAŢI VIDEO

Doi turişti străini aflaţi în croazieră pe Marea Neagră au avut nevoie ajutor, după ce iahtul pe care se aflau s-a defectat. Turiştii germani au transmis un semnal SOS şi au ajuns în portul Tomis tractaţi de o navă de salvare rapidă.

RomaniaTV.net
03 iul. 2014, 06:34
Doi turişti germani care pluteau în DERIVĂ în Marea Neagră au fost SALVAŢI VIDEO

După lăsarea întunericului, căpitănia zonală Constanţa a primit un semnal din partea unui echipaj german. Turiştii nemţi au anunţat că au probleme la motorul iahtului şi nu mai pot ajunge în port. Imediat a pornit spre ei o şalupă rapidă de la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Cei doi au plecat din Germania pe 17 mai într-o croazieră care urma să se încheie în portul Constanţa. Au venit pe Dunare, apoi prin deltă, iar în final au intrat în Marea Neagră pe la Gura Portiţei. La 8 mile travers de Mamaia, motorul s-a defectat.

„Motorul s-a stricat şi am rămas 15 mile în largul mării. Am ajuns aici datorită acestui vânt mic, în 12-13 ore”, a declarat unul dintre turiştii germani.

Citeşte şi Tornadă la Marea Neagră – VIDEO

Nici acostarea in Portul Turistic Tomis nu a fost una tocmai lipsita de peripeţii. Din cauza unei manevre greşite a marinarilor germani, ambarcatiunea s-a lovit de cheu.

Nemţii nu numai că şi-au ratat croaziera, dar vor fi nevoiţi să scoată şi câteva sute de euro din buzunar, pentru a achita costurile operaţiunii de salvare.