Doi vandali de magazine au fost eliberaţi. Al treilea a fost arestat

Un tânăr a fost arestat, însă alţi doi au fost eliberaţi de magistraţi ai Judecătoriei sectorului 3, cei trei fiind acuzaţi de furturi de telefoane din magazinul unei companii de telefonie mobilă din zona Piaţa Unirii, care a fost spart în timpul protestelor de duminică. VEZI CUM ARĂTA CENTRUL BUCUREŞTIULUI DUPĂ VIOLENŢELE DE DUMINICA

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 18:40
Doi vandali de magazine au fost eliberaţi. Al treilea a fost arestat

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat, marţi, instanţei de judecată arestarea preventivă a unui tânăr, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Un complet al Judecătoriei Sectorului 3 a admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă a tânărului, pentru 25 de zile.

Deşi s-a invocat faptul că tânărul nu are antecedente penale, instanţa a admis propunerea Parchetului.

„Din primele cercetări efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15 ianuarie 2012, inculpatul a participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior”, precizează Ministerul Public.

În continuarea cercetărilor, miercuri, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a altor doi inculpaţi tineri.

„Şi în sarcina acestor doi inculpaţi s-a reţinut că, în contextul creat de incidentele petrecute duminică, au participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior”, a spus sursa citată.

Judecătoria sectorului 3 Bucureşti a respins propunerea arestării celor doi, Parchetul a făcut recurs la Tribunalul Capitalei.

Miercuri, completul de judecată – al aceleeaşi instanţe care marţi a acceptat cererea Parchetului – a ţinut cont de faptul că unul dintre tineri este student, iar cel de-al doilea nu are antecendente penale.

În urma protestelor de duminică din Piaţa Universităţii, care au escaladat, spaţii comerciale din zona Unirii au fost vandalizate, cel mai afectat fiind un magazin de telefonie mobilă, de unde s-au furat aparate şi alte accesorii. După ce au fost alungaţi din zona Universitate către Unirii, protestatari violenţi au distrus chioşcuri, spaţii comerciale, staţii RATB, semafoare.


loading...