Doina Gradea rupe tăcerea cu câteva zile înainte să fie demisă din TVR: V-ați fi așteptat la această ipocrizie din partea USR şi PNL?

Doina Gradea a venit cu o serie de declaraţii surprinzătoare chiar înainte cu câteva zile de a fi demisă din funcţia de director General al Televiziunii Române.

08 apr. 2021, 15:37
Doina Gradea rupe tăcerea cu câteva zile înainte să fie demisă din TVR: V-ați fi așteptat la această ipocrizie din partea USR şi PNL?

Doina Gradea rupe tăcerea cu câteva zile înainte să fie demisă din TVR. De altfel, comisiile pentru cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins joi rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 şi 2019, condusă în prezent de Doina Gradea. Rapoartele vor fi dezbătute într-un plen reunit, iar dacă Parlamentul le respinge, atunci va fi numită o conducere interimară a SRTv.

Doina Gradea rupe tăcerea cu câteva zile înainte să fie demisă din TVR. Declaraţia făcută de Directorul general încă în funcţie al Televiziunii Române

Rapoartele de activitate au fost respinse în comisiile parlamentare de specialitate cu 13 voturi „pentru” respingere şi 7 voturi „împotrivă”.

„Astăzi (joi – n.r.), TVR încheie o perioadă neagră în ceea ce priveşte managementul acestei instituţii, o perioadă în care instituţia a fost prezentă în spaţiul public românesc doar prin scandalurile provocate de conducerea ei! Sper ca cei care vor prelua frâiele conducerii TVR să facă cât mai repede uitată această perioadă neagră din istoria acestei instituţii foarte importantă pentru societatea românească!”, a scris deputatul PNL Gigel Ştirbu, membru în Comisia pentru cultură, joi pe Facebook.

Într-un interviu acordat exclusiv pentru Q Magazine, Doina Gradea spune că mandatul său va rămâne în istoria TVR, fiind unul cu realizări și cu cele mai importante investiții din ultimii 20 de ani.

„Când erau în opoziție, politicienii USR și PNL cereau vehement depolitizarea Televiziunii Române. Acum, fiind la Putere, nu doar că nu depolitizează, ci ca să ajungă funcții pentru fiecare partid, au mai inventat unele. V-ați fi așteptat la această ipocrizie?

Cred că este dreptul majorității parlamentare să ia deciziile, evident, legale, și, în același timp, să și le asume. Eu am auzit în ultimii ani de multe ori propoziția „Îmi asum!”, rostită uneori cu mare ușurință. Parlamentul este legiuitorul și decide în consecință.

Când am fost propusă ca director general interimar, apoi ca membru în Consiliul de Administrație și Președinte al Consiliului de Administrație din SRTV, am fost apreciată unanim de opoziția de atunci, adică de puterea de acum, pentru că eram aceea care venea în fața domniilor lor și îmi asumam să aduc experiența proprie din mediul privat în domeniul televiziunii publice. Anii au trecut, am făcut tot ce am putut mai bine în interesul public, pentru telespectatorii noștri, am făcut lucruri care rămân, nu doar scrise, ci mai ales realizate.”, a dezvăluit Doinea Gradea, la TVR.

Citeşte şi: Schimbare la TVR şi Radio România. Se înmulţesc funcţiile de conducere: preşedintele nu va mai fi şi director general


loading...