Astra Giurgiu, calificare istorică în primăvara Ligii Europa. Campioana a făcut egal cu Roma

ASTRA - AS ROMA 0-0 şi Viktoria Plzen - Austria Viena 3-2 au fost rezultatele care le-au calificat în primăvara Ligii Europa pe AS Roma şi Astra Giurgiu.

08 dec. 2016, 15:21
Astra Giurgiu, calificare istorică în primăvara Ligii Europa. Campioana a făcut egal cu Roma

ASTRA-AS ROMA 0-0. Aflată în pragul dezintegrării, cu o mulţime de jucători care vor juca din iarnă la alte echipe şi un antrenor, de asemenea, pe picior de plecare, Astra Giurgiu a reuşit imposibilul. Campioana României a primit şi ajutor din Cehia şi a încheiat pe locul secund în grupa E. 

Meciul de pe Arena Naţională, disputat în faţa a 7-8.000 de spectatori, s-a încheiat nedecis, 0-0, dar Astra a primit un ajutor nesperat din partea Viktoriei Plzen. Austria Viena, contracandidata Astrei la calificare, conducea în minutul 40 cu 2-0 în Cehia şi avea un om în plus pe teren. Ce a urmat depăşeşte orice închipuire, cehii marcând de trei ori în inferioritate numerică şi terminând victorioşi, scor 3-2.

Clasament:

1. AS Roma   6 3 3 0 16:7 12
2. Astra Giurgiu   6 2 2 2 7:10 8
3. Plzen   6 1 3 2 7:10 6
4. Austria Viena   6 1 2 3 11:14 5

Click aici pentru a vedea Astra – AS Roma sau aici

Luciano Spaletti a venit în România cu un lot de 20 de jucători alcătuit preponderent din fotbalişti folosiţi mai puţin în acest sezon. Este o şansă în plus pentru Astra Giurgiu, care se poate califica din grupă chiar dacă nu câştigă, în funcţie de rezultatul meciului de la Plzen, dintre Viktoria şi Austria Viena.

Vezi şi ASTRA – AS ROMA LIVE VIDEO ONLINE 2016 DOLCE SPORT. LIVE STREAMING EUROPA LEAGUE

Ne aşteaptă un meci extrem de dificil. Nu mai trebuie să caracterizăm Roma, ştim ce forţă are, ce organizare. E o partidă în care noi plecăm clar cu şansa a doua, dar de asta este frumos fotbalul, pentru că îţi dă şansa de a te bate cu cei mai buni şi să demonstrezi că nu ai ajuns degeaba aici.

Citeşte şi ASTRA GIURGIU-AS ROMA. Denis Alibec: Sper ca italienii să o lase mai moale

Mă aştept la o reacţie pozitivă din partea elevilor mei în ceea ce priveşte atitudinea, dorinţa de victorie, pentru că dacă vom câştiga nu vom mai sta cu gândul la ce se întâmplă la Plzen. Dar eu spun că va fi destul de greu, avem de muncă 90 de minute. Ne fuge gândul şi la Plzen, unde un rezultat de egalitate sau o victorie a gazdelor, ne-ar face matematic calificaţi fără să conteze rezultatul nostru„, a spus antrenorul Marius Şumudică, la conferința de presă.