DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: 1-2

Reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Franţei, scor 2-1 (0-0), în primul meci al Campionatului European, disputat, vineri, pe Stade de France.

10 iun. 2016, 17:28
DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: 1-2

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO 1-2, final de meci

Min. 89: Payet reuşeşte un SUPERGOL, din păcate 2-1 pentru Franţa.

Min. 65: Bogdan Stancu aduce egalarea, 1-1, din lovitură de la 11 m, Romania – Franţa 1-1.

Min. 58: După o intervenţie ca la handbal, Tătăruşanu gafează la o centrare şi Franţa deschide scorul prin Giroud, Romania – Franţa 0-1.

 


 

 

Min. 48 Încă o ocazie uriaşă a lui Bogdan Stancu. Jucătorul nostru este găsit singur în careul advers, la 14 metri de poarta lui Lloris. Preia pe piept şi şutează din cădere, însă mingea se duce mult pe lângă poarta lui Lloris.

MIN. 45: ROMANIA – FRANŢA 0-0 LA PAUZĂ

Min. 37: Săpunaru ne salvează de la primirea unui gol, după o nouă gafă a lui Raţ.

Min. 35: Meci echilibrat, cu uşoară presiune a francezilor.

Fundaşul Vlad Chiricheş a primit un cartonaş galben în mintul 32 al meciului României cu Franţa, acesta fiind primul avertisment acordat la actuala ediţie a Euro-2016.

Min. 10 Prima mare ocazie a francezilor. Payet a centrat în careul nostru pentru Giroud, care a reluat cu capul la aproximativ un metru de stâlpul din dreapta lui Tătăruşanu.

Min. 3, Ocazie URIASA Romania,

ora 21.55: Se intonează imnurile

ora 21.40 Pe Stade de France a început festivitatea de deschidere a celei dea 15-a ediţii a Campionetului European de Fotbal, ce precede meciul Franţa-România.

Click aici pentru a vedea România-Franţa

FRANŢA: Llorris – Evra, Koscielny, Adil Rami, B. Sagna – Matuidi, Kante, Pogba – Payet, Giroud, Griezmann.

ROMÂNIA: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, Stancu – Fl. Andone.

Click aici pentru a vedea imagini în direct de pe Stade de France

UPDATE ORA 22.55

„Bienvenue en France” (Bun venit în Franța) a fost tema ceremoniei, inspirată din simbolurile culturii populare franceze. Evenimentul a inclus 150 de dansatoare de french cancan, precum și o demonstrație de acrobație aviatică executată „Patrouille de France” deasupra stadionului, înaintea imnurilor naționale, interpretate de Garda Republicată și Corul Radio France.

Terenul de joc a fost prezentat ca o uriașă ”Grădină franceză”, unde dansatorii au performat în jurul unui superb carusel, pe ritmurile unor celebre melodii tradiționale franțuzești și ale unor ritmuri contemporane. Nu a lipsit un banner uriaș reprezentând Turnul Eiffel (36 m înălțime, 15,5 m lățime).

La spectacol au luat parte în total 600 de persoane, fiind implicați și spectatorii, care au transmis un mesaj de bun venit tuturor echipelor naționale participante prin intermediul unor cartoane colorate.

Celebrul DJ francez David Guetta a interpretat imnul oficial al competiției, pe o scenă instalată pe gazon, alături pe cântăreața și compozitoarea suedeză Zara Larsson.

Înaintea ceremoniei, atmosfera a fost întreținută cu melodiile celor două echipe, imnul suporterilor români, ”Să înceapă gălăgia, fiind interpretat de VH2, Anda Adam, What’s Up & Alina Eremia.


România este pentru a cincea oară la un turneu final de Campionat European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000 şi 2008, la care a obţinut doar o victorie (3-2 cu Anglia în 2000) şi s-a calificat o singură dată din grupe, oprindu-se în sferturi (0-2 cu Italia în 2000).

Până acum, România a mai întâlnit Franţa de două ori la Euro: 0-1 în 1996 şi 0-0 în 2008, ambele meciuri în grupe.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Măsuri draconice de securitate în Franţa

Euro 2016 se desfăşoară în condiţii excepţionale de securitate, iar Washingtonul şi Londra şi-au avertizat cetăţenii cu privire la riscul de atacuri teroriste în timpul Campionatului de fotbal.

Turiştii sunt controlaţi serios la intrarea în Turnul Eiffel. Este una dintre măsurile luate de autorităţile locale pentru a preveni eventuale lovituri teroriste.

De altfel, la tot pasul în Paris întâlneşti jandarmi sau poliţişti care poartă veste antiglonţ şi sunt înarmaţi cu pistoale mitralieră.

”Cred că Franţa este ţara cea mai concentrată pe securitate în acest moment, ameninţările sunt răspunsul este pe măsură, eu sunt convins că forţele franceze au făcut tot ce se putea face pentru ca acest campionat să se desfăşoare în condiţiile cele mai bune”, spune ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, citat de tvr.

Cum şi numărul turiştilor români va creşte considerabil, autorităţile de la Bucureşti au decis suplimentarea poliţiştilor detasaţi în capitala franceză. Astfel, la Paris, vor fi în total 44 de reprezentanţi ai ministerului român de Interne.

În total, la meciurile din campionatul european de fotbal, francezii aşteaptă în jur de 2,5 milioane de fani. Potrivit Sefului serviciului de securitate internă, gruparea teroristă Stat Islamic a ameninţat că va organiza atentate în aceasta perioadă aglomerată.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Ce trebuie să ştie suporterii români care merg la Euro 2016

Cei care merg pe stadioane la meciurile Campionatului European de Fotbal EURO 2016 trebuie să prezinte obligatoriu un act de identitate cu fotografie şi vor trece prin trei filtre succesive, anunţă MAI care, miercuri, a publicat ghidul pentru participanţii la competiţie.

Printr-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne(MAI) anunţă că împreună cu Ministerul Afacerilor Externe(MAE) şi Federaţia Română de Fotbal(FRF) a elaborate Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, ce conţine reguli pentru suporterii români care vor merge la meciurile din Franţa.

Ghidul, ce poate fi consultat pe site-ul MAI, arată că suporterii care vor dori să intre pe stadioane trebuie să aibă obligatoriu la ei, printre altele, un document de identitate cu fotografie ( paşaport, carte de identitate, permis de conducere).

„Accesul în stadion se va face individual, inclusive pentru copii de orice vârstă, pe baza unui tichet valid sau pe baza unei acreditări emise de organizator. Refuzul posesorului biletului/acreditării de a se verifica documentul de acces de către personalul de ordine poate duce la interzicerea accesului în stadion al persoanei în cauză. Posesorul de bilet care are vârstă mai mică de 16 ani va putea intra în stadion doar însoţit de un adult, acesta din urmă fiind responsabil de comportamentul în stadion al tânărului”, se notează în ghid.

Suporterii vor trece prin trei filtre successive înainte de a intra în tribune. Potrivit ghidului, la primul se va verifica autenticitatea biletelor cu un marker chimic, pe cel de-al doilea se va realize controlul corporal sumar şi la ultimul se va realize accesul şi controlul biletelor prin turnichete.

Accesul pe stadioane se va putea face cu trei ore înainte de începerea partidei, porţile urmând să fie închise la o oră şi jumătate după terminarea partidei.

„Pentru prima oară, biletele sunt securizate cu hologramă color, cod de bare şi perforaţii microscopice executate cu laser, ce sunt detectabile doar cu dispozitive speciale din dotarea personalului de securitate ceea ce face practic imposibilă contrafacerea acestora”, se mai arată în ghid.

MAI anunţă că printre obiectele interzise pe stadion se numără umbrelele, casca moto, scaune pliante sau orice fel de bagaj care depăşeşte dimensiunile 25 cm X 25 cm X 25 cm. De asemnea, este interzis orice recipient (sticlă, cană, bidon, doză, pet etc.) confecţionat din plastic, sticlă sau alte materiale fragile sau casante.

Totodată, în ghid se subliniază că pe teritoriul Franţei este menţinută starea de urgenţă, după atacurile din noiembrie 2015, din Paris, fiind menţinute controalele la frontieră.

„Starea de urgenţă permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemnea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate oraşele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporală a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscare armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative”, se notează în ghid.

Cei de la Interne menţionează că în Franţa vor fi detaşaţi jandarmi şi poliţişti români pentru a oferi asistenţă suporterilor români. Aceştia vor fi prezenţi, în uniformă de serviciu sau însemne distinctive, în zonele publice şi în Funzone.

Euro 2016 va începe pe 10 iunie, meciul de deschidere fiind între reprezentativa României şi echipa naţională a Franţei.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Anghel Iordănescu: Nu vom juca defensiv

Selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu, a susţinut conferinţa de presă oficială înaintea meciului de deschidere al Campionatului European, de vineri seară, cu Franţa, şi a spus că echipa lui Didier Deschamps nu mai are niciun secret pentru el şi staff-ul tehnic.

Selecţionerul spune că România nu va juca defensiv pe Stade de France, ci va aborda o tactică echilibrată, prin care va încerca să exploateze problemele din apărarea francezilor.

„Antrenamentul pe care-l vom face în această după-amiază va încheia şi pregătirile noastre. Suntem încrezători, dorim să ne ridicăm la nivelul adversarilor. Cunoaştem Franţa, cunoaştem forţa ofensivă, cunoaştem individualităţile, atât pe cei 23 din lot, cât şi pe cei 11 care vor juca. Suntem optimişti şi sperăm să facem o impresie bună.

Personal, consider că un joc cu Franţa este special. Trebuie să luăm în calcul tot şi să ştim exact ce vor arăta francezii. Recunosc că am avut câteva şedinţe video şi analize cu jucătorii. Dorim să facem jocul pe care ni l-am propus. Încercăm să ne ridicăm la nivelul Franţei, dar dorim să facem acest lucru prin ceea ce ştim şi calităţile jucătorilor noştri.” a declarat la conferinţa de presă selecţionerul României.

Anghel Iordănescu a lămurit şi situaţiile lui Alibec şi Andone, cei doi atacanţi fiind pregătiţi pentru meciul de deschidere de la EURO 2016.

„I-am pregătit pe jucători, sunt încrezători, au experienţa să treacă peste momentele de presiune şi de dominare la care vom fi, probabil, supuşi. Mergem pe linia pregătită în ultima perioadă, nu dorim să jucăm defensiv, dorim să avem un joc echilibrat prin care să punem probleme francezilor, cunoscând faptul că Franţa are multe probleme nerezolvate în defensivă.

Avem doi jucători cu probleme de sănătate la mână, Alibec şi Andone. Medicul echipei şi cel de la Bucureşti ne-au asigurat că nu vor fi probleme şi pot evolua.” a spus Anghel Iordănescu.

Antrenorul Franţei: România ne poate pune în dificultate

Didier Deschamps, selecţionerul naţionalei Franţei, a susţinut conferinţa de presă înaintea debutului la Campionatul European şi consideră că echipa României nu este o naţională defensivă, chiar dacă a primit doar două goluri în campania de calificare şi are jucători care pot face diferenţa.

„Şi pentru noi şi pentru ei cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forţa să greşeşti. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone sau Popa. Ei sunt bine disciplinaţi colectiv. Nu e o echipă care rămâne în 16 metri când are mingea. Face tranziţia bine din apărare în atac”, a comentat selecţionerul Franţei.

Didier Deschamps a tras un semnal de alarmă către elevii săi, spunând că meciul cu România nu este unul facil.

„Faptul că e primul meci, cel de deschidere, este un lucru important, dar nu trebuie să facem un caz din asta. Trebuie să ne păstrăm luciditatea. Nu trebuie să banalizăm acest meci. Nu trebuie să aibă o influenţă prea mare asupra jocului faptul că este cel de deschidere. Nu trebuie să pierdem energie înainte de start, doar gândindu-ne la această partidă.” a mai spus selecţionerul Franţei.

Deschamps îşi doreşte ca echipa sa să se afle la conducerea jocului şi să aibă cât mai mult posesia mingii.

„Va depinde şi de jocul pe care îl va propune România. Vreau să avem cât mai mult mingea. Dacă nu vom avea posesie, trebuie să învăţăm să ne apărăm. România are mulţi jucători tehnici. Trebuie să păstrăm tempoul meciului. După cum ştiţi, au fost meciuri amicale până acum, în ultimii doi ani. Evident acum doi ani nu erau aceiaşi jucători, ce era atunci e dificil de comparat cu ce e acum. Avem o echipă competitivă. Trebuie să avem echilibru şi să avem un bloc defensiv care să fie bine pus la punct. Suntem capabili să marcăm şi să ne punem adversarul în dificultate”, a încheiat francezul.

Răzvan Raţ: Obiectivul nostru este să nu pierdem cu Franţa

Al doilea căpitan al naţionalei României după Vlad Chiricheş, Răzvan Raţ, a declarat, miercuri, că meciul împotriva Franţei, de vineri, este cel mai dificil pentru selecţionata antrenată de Anghel Iordănescu şi consideră că depinde de fiecare jucător cum se va conecta la miza partidei.

„România nu a mai jucat într-un meci de deschidere la un astfel de turneu final. Cu siguranţă, va fi cel mai greu meci, atât teoretic cât şi practic, împotriva celui mai puternic adversar din grupă. Presiunea este imensă, vor fi şi tribune arhipline, toţi ochii vor fi aţintiţi asupra noastră. Statisticile nu au nicio relevanţă, pentru că la fiecare turneu final este altceva, e altă componenţă, altă atmosferă, aşa că obiectivul nostru este acela de a face un meci bun şi de a nu pierde”, a spus Răzvan Raţ, direct din cantonamentul naţionalei.

Stadionul din Saint Dennis va fi arhiplin la meciul de deschidere al Campionatului European dintre Franţa şi România, însă Răzvan Raţ nu se teme de atmosfera şi presiunea creată de suporterii francezi.

„Experienţa mă ajută pe mine foarte mult, nu este vorba de o teamă înaintea meciului cu Franţa, ci doar de emoţii care te conectează la miza partidei şi a turneului. Depinde de fiecare jucător cum îşi va gestiona aceste emoţii”, a mai spus fundaşul.

În vârstă de 34 de ani, Raţ se află la al doilea turneu final de Campionat European, după cel din 2008. Fostul fundaş de la Rayo Vallecano are 111 prezenţe în tricoul naţionalei şi a marcat două goluri.

„Putem începe cu un rezultat bun, care înseamnă victorie sau egal, şi moralul nostru va fi cu totul altul, vom avea apoi o altă stare de spirit în următoarele două meciuri. Dar, totul va fi relativ, de aceea spun că va fi important cum vom gestiona rezultatul primului meci. Dacă vom câştiga, trebuie să fim atenţi să nu ‘zburăm’ iar dacă vom pierde va trebui să strângem rândurile şi să înţelegem că vom mai avea doar două meciuri pentru a remedia situaţia”, a concluzionat Raţ.

Jucătorul francez Steve Mandanda: Avem obligaţia de a câştiga trofeul

La 31 de ani, Steve Mandanda este unul dintre veteranii naţionalei Franţei, iar al doilea portar al reprezentativei lui Didier Deschamps este sigur că meciul de vineri seară, împotriva României, nu va fi unul uşor, notează FranceTVSport.

Campionatul European din 2016 va fi al treilea pentru Mandanda, după cele din 2008 şi 2012. Portarul lui Olympique Marseille consideră că există o presiune foarte mare pe umerii jucătorilor lui Didier Deschamps, însă Franţa are toate calităţile pentru a câştiga trofeul.

„Suntem obligaţi să facem un turneu final foarte bun şi să ajungem cât mai sus. Ştiu că toată lumea ne vede printre favorite şi trebuie să ne asumăm acest lucru. Obiectivul este clar. Jucăm pe teren propriu şi trebuie să facem totul pentru a câştiga acest trofeu. Este un privilegiu pentru mine să mă aflu aici. Orice jucător trebuie să fie oricând pregătit să joace sau să nu joace. Atunci când eşti la o competiţie de asemenea nivel, oboseala nu există. Nu poţi fi obosit că eşti în echipa Franţei, asta este o onoare.” a declarat portarul Steve Mandanda pentru presa franceză.

Titularul naţionalei Franţei este Hugo Lloris, iar Mandanda a recunoscut că portarul lui Tottenham merită să fie în primul 11 la meciul de deschidere, cu România, de pe 10 iunie.

România nu are jucători cu nume, dar sunt periculoşi pe benzi şi au o defensivă foarte bună, care a luat doar două goluri în preliminarii, fiind cea mai bună apărare. Ştiu că va fi un meci complicat, un meci închis la fel ca cel din 2008, România va juca pe contraatac, dar noi suntem pregătiţi. Ştiu că şi eu am posibilitatea să ajut echipa, în timpul antrenamentului şi în afara terenului. Cred că foarte importantă este unitatea grupului. Sunt un moderator, consilier, stau la locul meu, pentru că eu sunt numărul 2. Hugo Lloris este căpitanul. Nu trebuie să fac prea mult sau să iau prea mult spaţiu. Raţ, căpitanul Chiricheş, Keşeru care a evoluat la Nantes, Adi Popa care este un jucător rapid. Ne-am făcut temele şi vom fi atenţi la jucătorii români.” a mai spus Mandanda.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Fostul selecţioner Ladislau Boloni: România poate trece de grupe

Ladislau Boloni, un bun cunoscător al fotbalului francez, a acordat un interviu pentru publicaţia Vosges Matin, în care a vorbit despre naţionala României. Boloni spune că urmează să ajungă şi el în Franţa şi să şi rămână acolo.

Boloni spune că România poate pune probleme, mai ales că are pe bancă un selecţioner obişnuit cu aerul de la turneele finale.

„Eu nu sunt permanen în contact cu naţionala, dar, desigur, îl ştiu perfect pe Iordănescu. Este un antrenor cu mare experienţă şi asta contează. A jucat la Cupa Mondială, el ştie cum e atmosfera. A fost director tehnic la naţională, dar FRF i-a cerut, de asemenea, să fie antrenor. Cred că a fost o decizie bună. Stilul lui de joc este un amestec între siguranţă şi realizări tehnice, cu o bună organizare. El însuşi a fost un jucător foarte tehnic. La fel e şi ca antrenor”, a declarat Boloni, cel care a fost coleg cu Iordănescu la Steaua.

Antrenorul care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo le-a spus francezilor că nu avem talente deosebite, motiv pentru care nu putem avea prea mari speranţe de la acest turneul final.

„Nu sunt mari talente, dar sunt jucători buni. În plus, nu îi puteţi găsi la marile cluburi care joacă în Liga Campionilor. Nu este o coincidenţă. În aceste condiţii, cred că România poate ieşi din grupă, dar nu mai mult.” a mai spus fostul selecţioner al României

Ciprian Tătăruşanu: Meciul cu Franţa e important, dar nu mai important ca celelalte două

Vlad Chiricheş, Mihai Pintilii şi Ciprian Tătăruşanu au vorbit la conferinţa de presă înaintea partidei cu Franţa, care deschide Campionatul European, iar cei trei fotbalişti consideră că partida cu elevii lui Didier Deschamps reprezintă meciul carierei pentru toţi componenţii naţionalei României.

Vlad Chiricheş, căpitanul naţionalei, cel mai scump român transferat vreodată din Liga 1, spune că emoţiile sunt mari înaintea debutului la Campionatul European din Franţa.

„Cu siguranţă e meciul carierei noastre, ne dorim foarte mult să începem cu bine acest european, să avem o atitudine bună. Legat de siguranţa noastră, cred că cei din organizarea turneului se ocupă de asta. Ne simţim în siguranţă şi sperăm să fie aşa până la finalul turneului”, a spus fotbalistul lui Napoli la conferinţa de presă.

Fundaşul naţionalei a transmis şi un mesaj suporterilor.

„Să ne susţină, să ne împingă de la spate. Vrem să îi auzim pe Stade de France şi sperăm să nu îi auzim. Să descriu EURO într-un cuvânt? Emoţie! Ştim foarte bine că echipa Franţei este foarte puternică, cu jucători valoroşi. Ştim forţa lor şi încercăm ca printr-o bună organizare, atitudine şi prin forţa grupului să le facem faţă cu brio.” a mai spus Vlad Chiricheş.

Mijlocaşul Mihai Pintilii a descris prezenţa la Campionatul European din Franţa, într-un singur cuvânt: bucurie.

„E cea mai mare satisfacţie să fiu aici, la Campionatul European. Vrem ca fanii să creadă în noi aşa cum credem şi noi în şansa noastră”,

Ciprian Tătăruşanu, portarul naţionalei, a recunoscut că importanţa partidei este, ca şi în cazul colegilor, una foarte mare. Totuşi, Tătăruşanu a ţinut să nuanţeze:

„Este un meci important, dar nu mai important decât celelalte două din grupă. Este mai special pentru că este meciul de deschidere, până în acest moment este meciul carierei mele.” a declarat portarul naţionalei României.

Portarul francez Hugo Lloris: Trebuie să începem cu o victorie

Căpitanul naţionalei Franţei, portarul Hugo Lloris, a declarat la conferinţa de presă oficială, că meciul cu România, de vineri seară, va fi o partidă dificilă, însă Franţa porneşte cu prima şansă şi este obligată să câştige meciul cu elevii lui Anghel Iordănescu.

„Înţelegem importanţa meciului de deschidere, trebuie să creăm o dinamică pozitivă pentru restul competiţiei. Trebuie să rămânem senini indiferent de cum evoluează scorul cu România. Sigur că suporterii sunt în aşteptarea spectacolului, dar sunt convins că ne vor susţine până la final. Punctul puternic al României e defensiva, a demonstrat asta în preliminarii. Ştim la ce să ne aşteptăm de la ei, vor încerca să contraatace şi să ajungă repede la poarta noastră. Sunt generoşi în efort, pot presa sus. Este o echipă de înalt nivel, o respectăm, dar avem dorinţă mare să începem cu o victorie.” a declarat la conferinţa de presă căpitanul Franţei, Hugo Lloris.

Portarul naţionalei Franţei a fost coechipier cu Vlad Chiricheş la Tottenham Hotspur în urmă cu două sezoane, însă căpitanul României a fost mai mult rezervă la vicecampioana din Premier League.

„A fost într-un moment dificil al carierei sale şi nu s-a putut impune. E o plăcere să îl întâlnesc, mereu mă simt bine când mă revăd cu foşti coechipieri. Nu ne simţim marii favoriţi. Nu am făcut nimic, nu am dovenit încă nimic dacă este să ne raportăm la echipe ca Spania sau Germania. Faptul că jucăm acasă este însă un avantaj şi trebuie să ne folosim de acest lucru. Din ultimele 10 partide în Franţa, am câştigat 9, aşa că, din acest punct de vedere, suntem optimişti”, a mai spus portarul francez.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Cum vezi online meciurile de la Euro

Meciul dintre Franța și România de diseară, de la ora 22:00, va deschide Campionatul European de anul acesta.

Reprezentativa noastră însă nu are deloc un palmares prea bun într-o zi de 10 iunie. România a jucat 4 meciuri pe această dată și a obținut o singură victorie, fiind învinsă în alte trei rânduri.

10.06.1923, Romania-Iugoslavia 1-2
10.06.1937, Romania-Belgia 2-1
10.06.1970, Romania-Brazilia 2-3 (CM)
10.06.1996, ROMANIA- FRANTA 0-1 (CE)

România vs naţionalele gazde la turneele finale europene şi mondiale: 1 victorie – 1 înfrângere
CM 1930, Uruguay – România 4-0
CM 1994, SUA – România 0-1

 

MECIURILE ROMÂNIEI:

Vineri, 10 iunie
ora 22:00 (Paris): Franța – România – Grupa A

Miercuri, 15 iunie
ora 19:00 (Paris): România – Elveţia – Grupa A

Duminică, 19 iunie
ora 22.00 (Lyon): România – Albania – Grupa A

Doi jurnaliști francezi au încercat să spioneze ultimul antrenament al echipei naționale de azi înainte de meciul de debut de la EURO din această seară dintre Franța și România.

„Cu siguranță erau jurnaliști francezi, pentru că ne-au și înjurat în franceză. Dacă erau români îi duceau imediat la secție, dar ei fiind conaționali n-au pățit nimic. UEFA a fost deja sunată și atenționată în ceea ce privește acest subiect”, a explicat Anda Maxim, reporter Dolcesport.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Cum vezi online meciurile de la Euro

Oamenii din staff-ul naționalei i-au observat pe jurnaliștii francezi și au ieșit imediat să-i împiedice să filmeze ședința de pregătire a lui Iordănescu. 

La antrenamentul oficial, derulat joi după-amiază, Claudiu Keșeru a suferit o ușoară accidentare la nas, în urma unei coliziuni cu un coleg, dar aceasta nu este gravă, astfel că atacantul lui Ludogorets va face, cel mai probabil, parte din lot.

Iată, așadar, echipa pe care Iordănescu vrea să o trimită pe teren.

UPDATE După ce joi seară informațiile din anturajul echipei naționale duceau către ideea că Florin Andone va fi ales vârf împins, iată că noaptea dinaintea marelui meci cu Franța pare că l-a făcut pe selecționerul Iordănescu să regândească formula de start de diseară.

Astfel, Keșeru a ieșit din schemă și a intrat Chipciu, numai că stelistul va fi trimis în banda stângă, în timp ce Stancu va avea rolul atacantului de careu.

 / Ministerul Afacerilor Interne este alături de jucătorii echipei noastre naționale și au postat pe pagina oficială de Facebook un clip în care angajați din structurile MAI apar alături de steagul României.

12:00 / Cele mai importante ziare de sport din Spania, Marca și AS au ieșit pe piață cu o poză cu Paul Pogba, care și-a etalat la antrenamentul de ieri seară o nouă coafură. Acesta a decis să-și vopseasă pe păr cocoșul galic.

ziare

11:50 / ANIMAȚIE DOLCE SPORT. Cum arată echipa României pe care Anghel Iordănescu o va trimite pe teren cu Franța: Tătărușanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone

11:40 / Dolce Sport vă prezintă cele mai importante informații din presa internațională înaintea partidei dintre Franța și România. Descoperă scenariul presei franceze, dar și poreclele pe care jurnaliști le-au pus fotbaliștilor. Gazdele se laudă și cu valoarea „naționalei” care s-a dublat în ultimii ani.

11:35 / Curca Nelson crede că România va câștiga meciul din această seară cu Franța! Așa să fie 🙂

11:30 / Startul Campionatului European este așteptat cu aceeași nerăbdare și de francezii din România, în frunte cu ambasadorul Francois Saint-Paul. 

„Comunitatea franceză din România este foarte mare. Noi vom avea un loc unde se pot urmări partidele de către comunitatea franceză, dar şi prietenii noştri români au fost invitaţi. Nu toată lumea se află în Franţa, la Paris, aşa că putem vedea partidele chiar aici, în România.  Echipa României este o echipă bună. Eu cred înt-adevăr că acest meci este un meci important pentru ambele ţări”, a spus ambasadorul Franței la București.

11:20 / Oficialii Federației Franceze de Fotbal au publicat în această dimineață pe pagina oficială de Twitter un clip dedicat meciului din această seară, partidă ce deschide Campionatul European.

11:15 / Patrice Evra și Răzvan Raț au amândoi 35 de ani, primul e născut pe 15 mai, în timp ce Raț pe 26 mai, deci îi despart numai 11 zile. Au împreună cu CV impresionant la care orice fotbalist visează, adunând împreună 39 de trofee.

„Este adevărat că toată atenția va fi asupra gazdei dar și presiunea va fi mult mai mare pe ei decât pe noi, deoarece ei sunt obligați să câștige partida din debutul turneului. Este adevărat că și noi trebuie să avem un start bun și să încercăm să scoatem un rezultat cât mai bun. Obiectivul echipei este să treacă de faza grupelor”, a spus Raț.

România nu a mai participat la un turneu final major din 2008, când nu trecea de faza grupelor la Europeanul din Elveția și Austria, după un 0-0 la debut cu Franța (9 iunie).

În urmă cu exact 20 de ani, pe 10 iunie 1996, Franța se impunea cu scorul de 1-0 în fața României, la EURO 1996, iar tricolorii nu au trecut nici de această dată de faza grupelor.

Franța se anunță a fi una dintre favoritele turneului, alături de campioana en titre Spania și de campioana mondială Germania. În luptă se pot insinua și talentata formație a Belgiei, dar și Anglia.

Patru din ultimele cinci meciuri care au opus Franța și România s-au încheiat la egalitate, dar bilanțul general le este favorabil francezilor, după 16 confruntări: trei victorii ale României, cinci egaluri și opt victorii ale Franței, cu un golaveraj de 15-21. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a desfășurat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, la inaugurarea Arenei Naționale, și s-a încheiat cu scorul de 0-0. Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața echipei Franței, 2-0 la București, într-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu, actualul selecționer al tricolorilor, și Cornel Dinu.

În ultimele zece partide (toate amicale), ”Les Bleus” au înregistrat nouă victorii și un eșec. România are doar trei victorii, șase egaluri și o înfrângere în ultimele zece meciuri (amicale și oficiale).

România va mai juca în Grupa A contra Elveției (15 iunie, Parc des Princes — Paris) și împotriva Albaniei (19 iunie, la Lyon).

Meciul dintre România și Franța va fi arbitrat de o brigadă maghiară, cu Viktor Kassai la centru, arbitri asistenți vor fi Gyorgy Ring și Vencel Toth, arbitri asistenți adiționali au fost desemnați Tamas Bognar și Adam Farkas, iar arbitru de rezervă va fi olandezul Bjorn Kuipers,

Kassai, 40 de ani, arbitru FIFA din 2003, a condus meciuri de la Cupa Mondială 2010 (inclusiv semifinala Spania — Germania) și EURO 2012, precum și finala Ligii Campionilor din 2011, câștigată de Barcelona în fața lui Manchester United.

Viktor Kassai a arbitrat o dată naționala României, pe 29 februarie 2012, într-un meci amical cu Uruguayul la București (1-1), și de două ori reprezentativa Franței, ambele oficiale, 2-0 cu Lituania în preliminariile EURO 2008 și 0-1 cu Spania în preliminariile CM 2014.

Echipele probabile
Franța: Lloris — Sagna, Rami, Koscielny, Évra — Pogba, Kanté, Matuidi — Griezmann, Giroud, Payet. 
România: Tătărușanu — Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț — Hoban, Pintilii — Ad. Popa, N. Stanciu, B. Stancu — Andone (Keșeru).

La meci va asista și prim-ministrul României, Dacian Cioloș

Campionatul European a ajuns la ediția cu numărul 15 și revine în Franța, țara unde a debutat în 1960 sub denumirea de Cupa Europei pe Națiuni. Va fi prima ediție cu 24 de participante.

Mascota EURO 2016 este Super Victor, un simpatic băiețel pasionat de fotbal.

Trofeul pe care îl primește câștigătoarea Campionatului European mai poartă și numele de Cupa Henri Delaunay, în cinstea francezului care a avut ideea organizării competiției. Confecționată în 1958 de către aurarul Chobillon, înainte de a fi cumpărată de către bijutierul Arthus Bertrand, Cupa Henri Delaunay a rămas neschimbată timp de 50 de ani. UEFA a decis înaintea ediției din 2008 să refacă trofeul. Fabricat din argint și păstrând nota clasică, noul trofeu a crescut în înălțime cu 18 centimetri și în greutate cu două kilograme, având o înălțime de 60 de centimetri și o greutate de opt kilograme.

Meciurile de la EURO 2016 (10 iunie și 10 iulie) se vor desfășura pe zece stadioane. Meciul de deschidere și finala Campionatului European se vor juca pe Stade de France (Saint-Denis). Semifinalele se vor juca la Marsilia și Lyon, stadionul Velodrome găzduind și unul dintre cele patru sferturi de finală alături de arenele din Bordeaux, Lille și Saint-Denis. Ca număr de meciuri, la Lens, Nice, Saint-Etienne și Toulouse se vor disputa câte patru, la Bordeaux și Paris (Parc des Princes) câte cinci, la Lille, Lyon și Marsilia câte șase, în timp ce pe Stade de France se vor juca șapte meciuri ale turneului final.

Turneul fin Franța se desfășoare și sub spectrul grevelor, dar și al temerilor legate de securitate, riscul unor atentate determinând autoritățile să interzică vizionarea meciurilor la terase în Hexagon.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Cum vezi online meciurile de la Euro

Astăzi, de la ora 22, în direct pe PRO TV şi Dolcesport 1, echipa naţională de fotbal a României deschide oficial Campionatul European din Franţa, în compania ţării gazdă, într-un meci extrem de dificil. Tricolorii lui Anghel Iordănescu vor încerca să pornească cu dreptul în turneul final, în faţa a 90.000 de spectatori, pe stadionul Stade de France, unde presiunea exercitată de aceştia va fi imensă.

„România nu a mai jucat la un meci de deschidere şi cred că e cel mai greu meci, împotriva celui mai greu adversar din grupă. Presiunea este mare, jucăm în meci de deschidere, împotriva ţării gazdă”, a declarat Răzvan Raţ, într-o conferinţă de presă susţinută în cantonamentul tricolorilor înaintea debutului la Campionatul European. Fundaşul lui Rayo Vallecano este unul din cei trei jucători care au mai simţit pe propria piele presiunea unui turneu final, alături de Cosmin Moţi şi Cristian Săpunaru, jucători care au fost în lot la ultima reprezentaţie a României la Euro 2008. 

România (antrenor Anghel Iordănescu) Tătăruşanu – Săpunaru, D. Grigore, Chiricheş, Raţ – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Andone.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: Cum vezi online meciurile de la Euro

Statistica ne dă fiori înaintea partidei din această seară: România nu a mai învins Franța de 44 de ani, iar bilanțul general ne este clar defavorabil: avem trei victorii, cinci partide s-au terminat la egalitate și de opt ori a învins Franța. De asemenea, golaverajul nu ne avantajează: 15-21.

Prima victorie a României s-a consemnat pe 12 iunie 1932, 6-3, într-o partidă amicală disputată la București.

Ultima victorie a României a avut loc pe pe 8 aprilie 1972, 2-0 la București, într-un meci amical. 

Ultimul meci direct a avut loc pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, scor 0-0. Atunci s-a inaugurat Arena Națională.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: 

Declarații înaintea partidei:

Anghel Iordanescu: „Nu dorim sa jucam defensiv, dorim sa avem un joc echilibrat, sa punem probleme francezilor. Cunosc si faptul ca Franta are o sumedenie de puncte inca nerezolvate in defensiva”

Vlad Chiriches: „Cu siguranta este meciul carierei de pana acum. Ne dorim foarte mult sa incepem cu bine acest turneu european, sa avem o atitudine buna si sa facem jocuri bune”
,
Mihai Pintilii: „Personal, cred ca e cea mai mare satisfactie sa ajungi la un Campionat European. In legatura cu securitatea nu cred ca vor fi probleme. Suntem paziti foarte bine, acum nu depinde doar de noi”.

Ciprian Tatarusanu: „Este un meci important, dar nu mai important decat celalalte doua din grupa. Avand in vedere ca e meciul de deschidere, asta il face mai special si pot spune ca pana in acest moment e meciul carierei”

Didier Deschamps: „Cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forţa să greşeşti. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone, Popa”

Hugo Lloris: „Ştim la ce să ne aşteptăm, românii vor încerca să contraatace şi să ajungă repede la poarta noastră. Sunt generoşi în efort, pot presa sus. Este o echipă de înalt nivel, o respectăm, dar avem dorinţă mare să începem cu o victorie”2016 Programul grupei A la EURO 2016 (toate orele sunt ora României)

10 iunie (ora 22.00) Franța — România (Stade de France, Saint-Denis) 
11 iunie (ora 16.00) Albania — Elveția (Stade Félix-Bollaert, Lens) 
15 iunie (ora 19.00) România — Elveția (Parc des Princes, Paris) 
15 iunie (ora 22.00) Franța — Albania (Stade Vélodrome, Marseille) 
19 iunie (ora 22.00) România — Albania (Stade des Lumieres, Lyon) 
19 iunie (ora 22.00) Elveția — Franța (Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d’Ascq)

Clasament grupa României

Loc Echipă MJ  V  E   Î   Golaveraj  Puncte
1 Albania  0  0  0  0     0 – 0     0
2 Franța  0  0  0  0     0 – 0     0
3 România  0  0  0  0     0 – 0     0
4 Elveția  0  0  0  0     0 – 0     0

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: 

Componența Grupelor

Grupa A: Franța, România, Albania, Elveția 
Grupa B: Anglia, Rusia, Țara Galilor, Slovacia 
Grupa C: Germania, Ucraina, Polonia, Irlanda de Nord 
Grupa D: Spania, Turcia, Cehia, Croația 
Grupa E: Belgia, Italia, Irlanda, Suedia 
Grupa F: Portugalia, Islanda, Austria, Ungaria

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016Costi Mocanu, Felix Drăghici, Mihai Mironică și Ion Alexandru vor asigura comentariul meciurilor de la Euro 2016 la Pro TV, post care va transmite alături de Dolce Sport meciurile de la Euro 2016. „PRO TV va fi în Franța, la fața locului, în inima acestui fenomen fotbalistic uriaș, pentru a transmite telespectatorilor bucuria, emoția și restul trăirilor frumoase ale fotbalului european. Bucurați-vă de fotbal!”, a declarat Costi Mocanu.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Dolce Sport va avea o echipă completă în Franța, locul de desfășurare al EURO 2016, dar şi mulţi realizatori în Bucureşti pentru a acoperi cele 51 de partide ale Europeanului. Vlad Enachescu și Emil Grădinescu vor comenta împreună la meciurile României, de pe 10, 15 şi 19 iunie, și din faza sferturilor de finală. Celelalte meciuri din grupe și din optimi vor fi comentate de câte o personă, alături de cei deja amintiţi se mai află Bogdan Cosmescu, Cosmin Băleanu şi Costin Cavași. Sferturile, semifinalele și finala vor fi comentate în tandem.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO ROMANIA FRANTA ONLINE 2016: 

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Singura televiziune care are drepturile integrale de transmisie LIVE VIDEO în România pentru EURO 2016 este DOLCE SPORT. În schimb, 23 de meciuri de la EURO 2016 vor fi transmise LIVE VIDEO şi de PRO TVPRO TV va transmite LIVE VIDEO meciurile României, cel mai bun meci al zilei din faza grupelor şi a optimilor, toate meciurile din sferturile de finală, semifinalele şi finala.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Pentru cei ce nu sunt abonaţi la Telekom există şi posibilitatea vizualizării meciurilor LIVE VIDEO pe calculator, tableta sau smartphone. DOLCE SPORT este transmis şi online, contracost, pe telekomtv.ro. În cazul celor ce nu au abonament de telefonie / internet la Telekom, un abonament pe o lună costă 15 lei, în timp ce preţul scade la 6 lei pentru cei ce au abonamente de telefonie / internet.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Programul complet al meciurilor şi al transmisiilor TV. Când joacă România

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Este prima ediţie din istorie în care la EURO vor fi prezente 24 de echipe, iar în fazele eliminatorii se vor califica, pe lângă primele două clasate din fiecare grupa, şi cele mai bune patru locuri trei.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Toate meciurile de la EURO 2016 vor fi transmise LIVE VIDEO ONLINE pe RomaniaTV.net.