Simona Halep, victorie extraordinară la Montreal. Este cel mai mare turneu câştigat în acest an

Simona Halep a câştigat duminică seara turneul de tenis de la Montreal, după ce a învins-o în finală, scor 7-6, 6-3, pe americanca Madison Keys, a 12-a jucătoare a lumii.

RomaniaTV.net
31 iul. 2016, 16:03
Simona Halep, victorie extraordinară la Montreal. Este cel mai mare turneu câştigat în acest an

Simona Halep a câştigat în două seturi, 7-6, 6-3, la capătul unei partide care a durat 77 de minute. A fost un meci al nervilor, cu multe puncte decise la limită, dovadă fiind faptul că primul set s-a încheiat la tie-break. Câştigătoarea tie-break-ului avea să fie şi cea care avea să ia şi opţiunea morală asupra câştigării meciului şi din fericire ea a fost Simona Halep.

Halep a reuşit o victorie extraordinară, trecându-şi în palmares cel mai mare succes din 2016. Montreal este al treilea turneu câştigat în 2016, după Madrid şi Bucureşti, şi, totodată, al 14-lea turneu din cariera Simonei.

Victoria la Montreal îi aduce Simonei 900 puncte WTA şi un cec de 497.700 dolari. De remarcat că Simona Halep este calificată şi în finala de la dublu, alături de Monica Niculescu, ele urmând să joace de la ora 22.30 împotriva perechii ruse Elena Vesnina/Ekaterina Makarova.

„A fost o săptămână minunată, m-am simțit ca acasă aici. Felicitări și lui Madison pentru că a avut o săptămână foarte bună. Îți urez succes pe viitor. Deja e a doua finală la rând pentru mine, m-am simțit extraordinar aici. Mulțumesc și echipei mele. Vă mulțumesc că mă ajutați. Săptămâna asta a fost un maraton, am jucat și la dublu, dar nu plecați, trebuie să mă susțineți încă o dată și la dublu”, a declarat Halep după meci.

Simona Halep şi Madison Keys s-au mai întâlnit o dată anul acesta, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, când Halep a câştigat cu 6-7, 6-4, 6-3. Până să ajungă în finală la Montreal 2016, Halep a trecut de Daria Gavrilova, Karolina Pliskova, Svetlana Kuzneţova şi Angelique Kerber, în timp ce Madison Keys le-a eliminat pe Elena Vesnina, Madison Brengle, Venus Williams, Anastasia Pavliucenkova şi Kristina Kucova.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP-MADISON KEYS. Simona Halep era favorită la victorie. Cota sa la casele de pariuri era 1,48, în timp ce cota lui Madison Keys era 2,65.

DOLCE SPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP-MADISON KEYS. După finala de simplu, Simona halep va juca o altă finală la Montreal, în proba de dublu, alături de Monica Niculescu. Adversarele româncelor vor fi redutabilele „dubliste” ruse, Elena Vesnina/Ekaterina Makarova.