Doliu fără margini în lumea sportului. A murit un jucător legendar, devenit apoi un mare antrenor

Paul Silas, triplu campion al NBA în anii '70 şi primul antrenor al lui LeBron James, a murit, la vârsta de 79 de ani. Ca jucător a câştigat campionatul NBA de două ori cu Boston Celtics, în 1974 şi în 1976, şi o dată cu cu Seattle Supersonics, în 1979.

12 dec. 2022, 15:30
Doliu fără margini în lumea sportului. A murit un jucător legendar, devenit apoi un mare antrenor

Doliu fără margini în lumea sportului. Cu o înălţime de 2,01 m, Paul Silas a fost unul dintre cei mai buni recuperatori din NBA, cu 12.357 recuperări în carieră, făcând din el al doilea cel mai bun din istoria ligii la acest capitol. „Paul a adus o imensă contribuţie baschetului şi ne va lipsi mereu”, a scris pe twitter legendarul jucător Magic Johnson.

Citeşte şi: Incident șocant într-o sală de sport din Prahova. Un sportiv a murit în timpul unei competiţii de tenis de masă

Selecţionat de două ori în All-Star Game, în 1972 şi 1975, precum şi de două ori în All-Defensive First Team (cel mai bun cinci defensiv al ligii), şi-a încheiat cariera după 16 ani. „Plângem trecerea în neființă a fostului NBA All-Star și antrenor principal Paul Silas. Contribuțiile de durată ale lui Paul la acest sport se văd prin numeroșii jucători și antrenori pe care i-a inspirat, inclusiv fiul său, Stephen Silas, antrenorul principal al echipei Rockets. Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei lui Paul”, este scris într-un mesaj pe contul oficial de Twitter al NBA.

Foarte iubit în NBA, Silas și-a putut transmite pasiunea pentru baschet în cadrul familiei sale, de când era tatăl lui Stephen Silas, acum responsabil de Houston Rockets ca antrenor.

Citeşte şi: A murit Avocatul 31, omul care s-a ocupat de traducerea a sute de filme de pe internet. Comunitatea cinefililor, în doliu!

La finalul carierei de jucător, Silas a petrecut aproape 30 de ani ca antrenor principal sau secund, în special la Charlotte Hornets, echipă pe care a condus-o în semifinalele Conferinţei Estului de două ori (2001 şi 2002). Antrenor al echipei Cleveland Cavaliers între 2003 şi 2005, Paul Silas a fost primul antrenor din NBA al lui LeBron James. De asemenea, el a fost primul antrenor al echipei New Orleans Hornets, franciză creată în 2002 şi care şi-a schimbat numele de atunci, devenind Pelicans. Fiul său, Stephen Silas, este actualul antrenor al echipei Houston Rockets.