Doliu imens în lumea artistică! O legendă a muzicii rock a fost ucisă de cancer

Unul dintre cei mai iubiți membri ai celebrei formații Fleetwood Mac, Brett Tuggle, a murit, la vârstă de 70 de ani, din cauza complicațiilor provocate de cancer.

22 iun. 2022, 17:55

Renumitul muzician Brett Tuggle, cunoscut pentru perioada în care a cântat la clape în formația rock Fleetwood Mac, s-a stins din viață, după ce a pierdut lupta cu o nemiloasă formă de cancer.

Brett Tuggle a murit. Artistul, omagiat de colegii de breaslă

Decesul lui  Brett Tuggle nu a trecut neobservat. Cei mai mari muzicieni ai lumii, alături de care a cântat de-a lungul carierei. Rick Springfield, David Lee Roth, Brian Wilson, Tomy Shaw și Chris Isaak sunt doar câțiva dintre cei care au transmis mesaje emoționante după moartea artistului.

„Dragul nostru Brett Tuggle a ajuns acasă noaptea asta. Dumnezeu să-i binecuvânteze frumosul său spirit”, a scris Springfield, pe Twitter .

Mai mult decât atât, Springfield a publicat o colecție de fotografii în care apare regretatul muzician, fostul său coleg de trupă, de-a lungul anilor în care au cântat împreună, începând cu turneele din 1982.

Citește și: DOLIU imens în televiziune! O îndragită vedetă s-a stins din viaţă

Cine a fost Brett Tuggle, artistul american care a murit de cancer

Regretatul Brett Tuggle s-a născut în Denver, Colorado. Și-a descoperit pasiunea pentru muzică, după ce mama lui i-a cumpărat în copilărie un pian. A învățat să cânte la chitară singur, dar și a citească note și să cânte linii melodice după ureche.

În anii ‘80, a mers în turneu cu Springfield, ca mai apoi să ajungă allături de David Lee Roth în trupa Van Halen. Brett Tuggle a scris hit-ul „Just Like Paradise”.

În 1992, Tuggle l-a cunoscut pe Mick Fleetwood și a început povestea lor în trupa Fleetwood Mac, care a durat 20 de ani. A părăsit trupa în 2018, fără să fie în conflict cu ceilalți membri.

Fondatorul trupei Fleetwood Mac, Peter Green, a murit în 2020, iar Danny Kirwan și-a dat ultima suflare în 2018.

Fleetwood Mac, o legendară formație rock

Fleetwood Mac este o trupă rock britanică/americană formată în 1967 care a cunoscut numeroase schimbări în componență și diferite niveluri de succes. De la formarea trupei și până în 1974, nicio formulă a trupei nu a ținut mai mult de doi ani.

Singurul membru prezent în trupă de la formare este toboșarul al cărui nume se găsește și în numele trupei, Mick Fleetwood. Basistul John McVie, în ciuda contribuției sale în numele trupei, nu a cântat pe primul lor single sau în primele lor concerte.

Clăpara Christine McVie a apărut, până în prezent, pe toate albumele trupei exceptând două, fie ca membră sau ca muzician de studio. De asemenea, a realizat coperta albumului Kiln House.

Citește și: Doliu uriaş în învăţământul românesc! Sora regretatului Dan Spătaru, profesoară de Limba şi Literatura Română, a plecat în veşnicie

Perioadele de succes ale trupei au fost perioada blues de la sfărșitul anilor 1960, când în fruntea trupei se afla chitaristul Peter Green, și din 1975 până în 1987, cu o orientare pop, când a avut ca membri pe Christine McVie, Lindsey Buckingham și Stevie Nicks, se arată pe pagina de wikipedia a trupei.