DOLIU în România. Un respectat doctor şi o îndrăgită profesoară au murit în aceeaşi zi

Din păcate, săptămâna a început trist pentru români. Doi oameni de valoare ne-au părăsit în aceeaşi zi.

27 iun. 2022, 21:49
DOLIU în România. Un respectat doctor şi o îndrăgită profesoară au murit în aceeaşi zi

Zi de doliu în România. Doctoriţa Ketty Marin, medic primar cardiolog, a încetat din viață, luni, pe patul unui spital din Bucureşti, la vârsta de 72 de ani.

Tragicul anunț a fost făcut de către Colegiul Medicilor Giurgiu. Pe rețelele de socializare curg mesaje de condoleanțe.

„O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer lăsând în urmă amintirea unui om minunat, a unui medic desăvârșit, care va rămâne mereu în gândurile noastre.

Doliu uriaş în învăţământul românesc! Sora regretatului Dan Spătaru, profesoară de Limba şi Literatura Română, a plecat în veşnicie
Ne va lipsi mult Ketty, omul cald și echilibrat, colega adevărată, mereu un sprijin pentru noi toți, prietena cu zâmbet blând și vorbe bune. Sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să o odihnească în pace.”, a precizat medicul Ladislau Pick.

DOLIU în învățământul românesc – O îndrăgită profesoară s-a stins din viață

Profesoara Ioana Bud, fost cadru didactic la Școala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza”, care a predat Limba şi Literatura Română, a trecut la cele sfinte, după o lungă suferință. Împlinise vârsta de 75 de ani, recent, pe 24 iunie.

Ioana Bud a absolvit Universitatea București și era membru al Societății de Haiku Constanța, membru al Cenaclului literar Mihail Sadoveanu din Constanța și al grupurilor: RO KU, Romanian Haiku, Haiku de Azi și de Ieri-Atelier, VISE TÂRZII.

Avea numeroase poeme-haiku publicate în reviste, în culegeri și apariții în antologii de haiku – Scoici de Mare, Flori de Tei; Solidaritate prin Haiku; Chemarea cocorilor, Romanian Haiku, Anul VII de concurs și în antologia de haibun Umbre în Lumină, dar și eseuri despre haiku – Motive ale relației cu natura în haikuul japonez și în literatura română (prezentat la Festivalul Internațional de Haiku, 19-21 iunie 1992, la Constanța, România), Simboluri în Valea cu dropii, de Ion Faiter (prezentat la Colocviul Național de haiku de la Constanța – Diplomă pentru cel mai bun eseu despre haiku prezentat la colocviu), Semnificații ale textului poetic în antologia de haiku Flori de Tei.

Doliu în presa din România. O cunoscută jurnalistă a fost găsită moartă în casă
De asemenea, publicase numeroase cărți: Haihui prin Europa (jurnal de călătorie); Din dragoste și dor- Out of love and longing  (haiku, haibun, eseuri despre haiku); Niciodată să nu-ți moară macii! (roman); Dicționarul personajelor din romanele lui G. Călinescu (dicționar de personaje literare); Tipologie umană în romanele lui G. Călinescu; Flori de Sânziene (haiku).

 


loading...