Doliu imens în România. Omul de afaceri cunoscut de toată lumea a murit înecat cu mâncare, date şocante din anchetă

Ion Ciobanu a fost în anii comunismului director al Alimentaţiei Publice din judeţul Olt. Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de către personalul medical, fiind declarat decesul.

16 iun. 2023, 16:27
Doliu imens în România. Omul de afaceri cunoscut de toată lumea a murit înecat cu mâncare, date şocante din anchetă

Ion Ciobanu, bărbatul în vârstă de 74 de ani care, joi, a murit în Piaţa Zahana după ce s-a înecat cu mâncare, este Ion (Nelu) Ciobanu, fostul patron al Hanului Cireaşov, cunoscut restaurant din Slatina.

Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, după ce s-a înecat cu mâncare. El a fost resuscitat de echipajele medicale, însă din păcate nu a răspuns manevrelor, scrie reporter24.ro.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut evenimentul. „La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina și un echipaj medical, în vederea acordării primului-ajutor.
Mirela Vaida este în doliu! Prezentatoarea TV a anunțat că va lipsi de la emisiune

Din primele verificări, polițiștii au stabilit identitatea persoanei, aceasta fiind un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din municipiul Slatina.

Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de către personalul medical, fiind declarat decesul. Trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării autopsiei și a stabilirii cauzei decesului.

Polițiștii efectuează cercetări, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban.

Ion Ciobanu a fost în anii comunismului director al Alimentaţiei Publice din judeţul Olt. În anii ’90 a devenit om de afaceri şi a avut mai multe spaţii comerciale, printre care şi Hanul Cireaşov. De ceva vreme se retrăsese din viaţa activă.

Doliu în televiziune! PRO TV a pierdut o legendă. ”Îmi vine sa plâng, îl vad lângă camera lui, împărțind biscuiți”

 

Un bărbat din Galați a murit după ce s-a înecat cu un mic

În România, din păcate au mai fost astfel de cazuri. Un bărbat dintr-o localitate din nordul județului Galați a murit în a treia zi de Paște după ce s-a înecat cu un mic. Echipajul de la Ambulanță a făcut manevre de resuscitare, dar nu a reușit să-l salveze.

Incidentul s-a produs în 2021 și a fost anunțat la 112. Victima, un bărbat în vârstă de 52 de ani, s-a dus în vizită la o rudă din localitatea Aldești, județul Galați. În timp ce mânca, bărbatul s-a înecat cu un mic și a fost găsit de ruda sa căzut în curte. Aceasta a sunat la 112, dar echipajul medical nu l-a mai putut salva.

„S-a întâmplat ieri, în jurul orei 14.00, la Aldești. Victima este un bărbat de 52 de ani, s-a înecat cu un mic. Proprietarul casei plecase la fântână, când s-a întors l-a găsit pe jos. Echipajul medical a făcut manevre de resuscitare timp de o oră, apoi a fost declarat decesul”, a explicat reprezentantul Serviciului de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi.