Doliu în Armata Română. Un militar aflat în misiune în Afghanistan a murit sâmbătă

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat sâmbătă că militarul român transferat în Germania pentru îngrijiri medicale a decedat.

14 mart. 2020, 14:53
Doliu în Armata Română. Un militar aflat în misiune în Afghanistan a murit sâmbătă

Plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber a decedat sâmbătă, 14 martie, în Germania, după ce a fost transportat din Baza Aeriană Kandahar la Centrul Medical Regional din Landstuhl.

Militarul avea 51 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 1989 şi participa la a treia misiune în Afganistan.

Citeşte şi El este românul UCIS în atacul terorist din Germania. Familia tânărului: „Ni s-a zis că suntem prea mici ca să ne dea informaţii”

Militarul se afla în misiune cu Batalionul 21 Protecţia Forţei „Viperele Negre” şi suferise o ruptură de anevrism cerebral miercuri, în data de 11 martie. După stabilizarea de către echipa medicală a batalionului, militarul a fost internat de urgenţă la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar, de unde a fost transferat, în noaptea de 12 spre 13 martie, pe cale aeriană, în Germania, la Centrul Medical Regional din Landstuhl al Armatei SUA.

Din păcate, cu toate eforturile medicilor, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu a supravieţuit.