Doliu în Biserica Ortodoxă. A murit Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea

Arhiepiscopul Hrisostom s-a născut la data de 10 aprilie 1941 în satul Tala, regiunea Paphos, Cipru. A fost întronizat în demnitatea de Arhiepiscop al Noii Justiniane și întregului Cipru în data de 1 octombrie 2006.

07 nov. 2022, 09:39
Doliu în Biserica Ortodoxă. A murit Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea

Preafericitul Părinte Arhiepiscop Hrisostom al II-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, a murit luni dimineață la vârsta de 81 de ani după o îndelungată suferință. Potrivit unui anunț al Arhiepiscopiei, Preafericitul Părinte Hrisostom a decedat luni, 7 noiembrie, la ora 6.40, scrie basilica.ro.

„Preafericitul a adormit în pace după ce a înfruntat cu curaj, răbdare și determinare creștină încercarea bolii sale”.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Una dintre cele mai îndrăgite călugărițe a murit! Draga Olteanu Matei o adula
„Ceea ce am trăit toți cei care i-am fost aproape în orele dificile ale bolii lui a fost smerenia lui, noblețea sufletului său și profunda sa credință, precum și grija pentru turma lui”, se menționează în anunțul semnat de medicii care l-au îngrijit pe Arhiepiscopul Hrisostom.

„Preafericitul a fost o figură proeminentă și importantă a Bisericii Ciprului”, transmit medicii Iosif Kasios, Dimitris Papamihail, Petros Agathanghelou și Mihalis Protopapas.

Doliu imens în Biserică, a murit un mare duhovnic al României
Medicii au mărturisit că vor fi însoțiți mereu de „dreptatea, bunătatea, noblețea și zâmbetul” Arhiepiscopului.

Arhiepiscopul Hrisostom s-a născut la data de 10 aprilie 1941 în satul Tala, regiunea Paphos, Cipru. A fost întronizat în demnitatea de Arhiepiscop al Noii Justiniane și întregului Cipruîn data de 1 octombrie 2006.

Biserica Ortodoxă a Ciprului este o Biserică Autocefală iar teritoriul său este format din insula Cipru. Autocefalia Bisericii Ciprului a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Efes în 431.