Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Una dintre cele mai îndrăgite călugărițe a murit! Draga Olteanu Matei o adula

E doliu în rândul Bisericii Ortodoxe Române. Măicuța Glicheria Mănăstireanu s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani.

06 ian. 2022, 22:43
Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Una dintre cele mai îndrăgite călugărițe a murit! Draga Olteanu Matei o adula

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! La Marele Praznic al Arătării Domnului la râul Iordan, când s-au sfințit apele prin Botezul Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când cerurile s-au deschis, în timpul Epiclezei, în cadrul Sfintei Liturghii, a trecut la Domnul monahia Glicheria Mănăstireanu, la vârsta de 98 de ani.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Una dintre cele mai îndrăgite călugărițe a murit! Draga Olteanu Matei o adula

Născută pe nume Eugenia, din părinți binecredincioși, Neculai și Elena, fiind unul dintre cei 9 copii (3 surori și 6 frați), după absolvirea școlii gimnaziale, la vârsta de 17 ani a intrat în viața monahală, la Mănăstirea Văratic. În timpul viețuirii sale ca monahie, a fost un exemplu pentru toate surorile și maicile din mănăstire, prin îmbinarea rugăciunii cu ascultarea, cu smerenia și tăierea voii, atât de necesare vieții monahale. A îndeplinit mai multe ascultări în cadrul mănăstirii. Ascultarea ca economă a mănăstirii a îndeplinit-o cu multă responsabilitate, în perioada cea mai grea, atunci când în mănăstire era în vigoare Decretul 401. A fost un exemplu de călugăriță, un model pentru multe generații de monahii, statornică în această viețuire, cu toate greutățile de atunci, din perioada comunismului, conform ziarullumina.ro.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, noi explicaţii despre schimbarea criteriilor de acordare a burselor. „Este ilogic să considerăm că peste 50% dintre elevii României sunt de top. Printre aceştia s-au numărat şi analfabeţi funcţional”
A fost primitoare de pelerini, dar și de oaspeți de seamă, ce poposeau în căsuța ei, precum Constantin Ciopraga, Lily Teodoreanu, Draga Olteanu-Matei, medici de renume și alte personalități, care o respectau foarte mult. După anii ‘90 a fost trimisă la Mănăstirea Războieni, ca egumenă, pentru a se ocupa de reînființarea și coordonarea acestei mănăstiri.

Citește și: Doliu în presa din Rusia. A murit redactorul-şef al Sputnik în condiţii suspecte. Yegor Prosvirnin era un adversar al lui Vladimir Putin