Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Arhimandritul Nicodim Dimulescu, naşul de călugărie al ÎPS Teodosie, a murit la 87 de ani

Este doliu în Biserica Ortodoxă Română chiar înainte de marea sărbătoare a Floriilor. Părintele Arhimandrit Nicodim Dimulescu de la Mănăstirea Crasna din Prahova a trecut la Domnul la vârsta de 87 de ani.

16 apr. 2022, 16:43
Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Arhimandritul Nicodim Dimulescu, naşul de călugărie al ÎPS Teodosie, a murit la 87 de ani

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Părintele Arhimandrit Nicodim Dimulescu, cel care în anul 1999 a fost numit stareț acolo chiar de către Patriarhul Teoctist, a încetat din viață. La nici 13 ani, a luat drumul călugăriei. În timpul stăreției sale, Mănăstirea Crasna a cunoscut o adevărată înflorire după ce ani la rând a fost într-o stare avansată de degradare.

Astăzi 16 aprilie 2022 în jurul orelor 2.30 Părintele Arhimandrit Nicodim Dimulescu ne-a părăsit”, a transmis un apropiat și fiu duhovnicesc al părintelui, Prof. univ. dr. Răzvan Ionescu.

Citeste si Când NU este bine să te închini la icoane în biserică şi cum se pupă corect icoanele. Avertismentul părintelui Ilie Cleopa: „Este mare păcat, îi tulburi pe ceilalţi”

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Arhimandritul Nicodim Dimulescu, naşul de călugărie al ÎPS Teodosie, a trecut la Domnul

Cel care l-a ghidat ani la rând a fost marele duhovnic Arsenie Praja, cunoscut drept „pustnicul din Apuseni”. Despre el, spunea în urmă cu trei ani, că a fost cel care i-a schimbat destinul.

A fost omul care mi-a marcat toată viaţa, omul care a pus în mine tot ce a avut mai bun. Nu se ştie în ce măsură am reuşit eu să fiu cât mai aproape de el„, spunea, recent, părintele Nicodim Dimulescu.

Ultima poză a părintelui Nicodim a fost făcută în urmă cu trei săptămâni, atunci când s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Teodosie, cel căruia i-a fost naș de călugărie.

Citeste si Profeţiile unui călugăr misterios pentru România. Părintele Alexandru: „Pământul va arde. Deasupra Bucureștiului va flutura drapelul sfârtecat, iar poporul se va răscula”