Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Un preot din Bacău a murit la 54 de ani, în săptămâna Crăciunului: „A plecat în ceata slujitorilor cerești”

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Părintele Ovidiu Herbei, care slujea în Parohia Valea Bogdanei, din județul Bacău, s-a stins din viață la vârsta de doar 54 de ani, chiar în săptămâna Crăciunului.

23 dec. 2022, 10:56
Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Un preot din Bacău a murit la 54 de ani, în săptămâna Crăciunului: „A plecat în ceata slujitorilor cerești”
Părintele Ovidiu Herbei a murit la 54 de ani

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. „Cu multă durere în suflet, Vă anunțăm că Părintele Ovidiu Herbei a plecat în ceata slujitorilor cerești. Preotul Ovidiu Herbei a fost un duhovnic înțelept, harnic și rugător al Protopopiatului Onești, Parohia Valea Bogdanei, comuna Ștefan cel Mare, și a fost chemat în ceata colindătorilor cerești de Milostivul Dumnezeu înainte de Crăciun.

Preot ctitor în parohiile Heltiu, Negoiești și Poiana Sărată Părintele Ovidiu Herbei a jertfit viața sa pentru consolidarea , construirea sau edificarea Sfintelor Locașuri de cult ; implicat jertfelnic în multe proiecte social filantropice ale Bisericii a plecat sa slujească în Casa Tatălui Ceresc.

Putem scrie o carte despre multele sale realizări, însă toate au fost posibile doar braț la braț cu Doamna Preoteasă Monalisa Herbei și fiul lor drag, Părintele Ștefan. Cuvintele noastre sunt înmuiate în durerea familiei Părintelui Herbei care trece prin cea mai grea vreme a suferinței pământești.

Ne rugăm pentru pacea sufletelor lor ! Vă rugăm să pomenim în rugăciune pe vrednicul și harnicul frate întru Hristos care fără de veste și neașteptat a plecat în cealaltă lume a îngerilor lui Dumnezeu.

Un parinte cu o înțelepciune aleasă , curajos în propovăduire și gospodar se bucura respectul parohienilor săi și de preoția părintelui Ștefan, fiul său drag, împreună slujind Biserica lui Hristos.

Fire blândă și suflet cald părintele Ovidiu știa sa te asculte și sa îmbărbăteze în momentele grele, fii și fiicele sale duhovnicesti duhovnicești îl cinsteau cu drag pe Părintele lor. Hristos a Înviat! Dumnezeu să odihnească în pace sufletul său harnic!”, a scris părintele Ioan Bârgăoanu potrivit Observatornews.ro.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română

Și Protoieria Onești a ținut să îi aducă un omafiu preotului Ovidiu Herbeu. “Iubiți frați preoți, prieteni sau colegi ai părintelui Ovidiu Herbei, plecat spre a colinda la Poarta Raiului după părerea multora dintre noi mult înainte de vreme”. Înaltpreasfințitul Ioachim, arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a transmis un mesaj emoționant după dispariția prematură a părintelui Ovidiu Herbei. 

„Am aflat cu durere despre plecarea din lumea aceasta, în data de 19.12.2022, a preotului Ovidiu Herbei, unul dintre slujitorii destoinici ai sfintelor altare care și-au desfășurat activitatea în Protopopiatul Onești.

A fost un preot cu alese calități sufletești, implicat în activități pastoral-duhovnicești și social-filantropice, dar și în lucrări de înfrumusețare a lăcașurilor de cult unde și-a desfășurat misiunea, apropiat de enoriașii săi, fiind mereu în preajma celor aflați în suferință.

După 29 de ani de pastorație în mijlocul credincioșilor din cele cinci parohii unde și-a împlinit chemarea sacerdotală, la vârsta de doar 54 de ani, părintele Ovidiu Herbei a fost chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare, unde avem speranța că va fi așezat în soborul preoților din ierarhia cerească pentru a sluji Liturghia sub protia Arhiereului Cel veșnic, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul destoinicului Său slujitor în Împărăția Cerurilor!”, a declarat Înaltpreasfințitul Ioachim.

Citeşte şi: De ce este important să primeşte preotul în casă în aceste zilei. „Este armura creștinului împotriva duhurilor necurate”

Cine e fost părintele Ovidiu Herbei

Potrivit Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, preotul Ovidiu Herbei s-a născut la data de 3.12.1968 în Municipiul Onești. După absolvirea școlii generale, preacucernicia sa a urmat cursurile liceului de Matematică Fizică (n.r. – astăzi denumit Colegiul Național „Grigore Moisil”) din aceeași localitate, finalizate cu susținerea examenului de bacalaureat în anul 1987.

Dragostea față de cele sfinte și buna creștere duhovnicească insuflată de părinți l-au motivat să dea curs imboldului sufletesc de a se înscrie la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, pe care a absolvit-o în anul 1994.