Doliu în Biserică! Un îndrăgit preot a trecut la cele veșnice la 58 de ani

Preotul greco-catolic Ioan Cismaș a plecat în veșnicie la 58 de ani. Timp de 25 de ani, a slujit la Parohia Greco-Catolică Dumitra din Alba Iulia.

24 oct. 2023, 12:07
Doliu în Biserică! Un îndrăgit preot a trecut la cele veșnice la 58 de ani

Doliu în Biserică! Părintele Ioan Cismaș s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani. Anunțul trist a fost făcut de Arhiepahia de Alba-Iulia și Făgăraș.

Cu profundă durere sufletească aducem la cunoștința preoților, credincioșilor greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu, că Părintele Ioan Cismaș, din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a trecut la cele veșnice, astăzi 23 octombrie 2023.

Părintele Ioan s-a născut pe 26 septembrie 1965. În anul 1994 a absolvit Institutul Teologic din Blaj și a fost hirotonit preot la data de 18 septembrie 1994. Din anul 1994 până în anul 2019, când s-a pensionat de boală, a fost paroh al parohiei greco-catolice Dumitra, Protopopiatul Alba Iulia.

Citeste si Durere mare în Biserică. Preot mort la nici 27 de ani, rugăciunile enoriaşilor nu l-au salvat

Domnul să primească toată ofranda slujirii sale pentru cei 29 de ani de preoţie pe care i-a oferit Bisericii şi să-l primească alături de slujitorii săi credincioşi din ceruri, pentru a celebra Învierea răscumpărătoare a Mântuitorului!

Trupul neînsuflețit al Părintelui Ioan Cismaș a fost depus în Biserica cu hramul „Cuvioasa Paraschiva” din Dumitra.

Slujba de priveghi va avea loc marți, 24 octombrie 2023 ora 18.00, iar slujba înmormântării va avea loc miercuri, 25 octombrie 2023 ora 13.00, la aceeași biserică”, se arată pe pagina de Facebook a Arhiepahiei.

Citeste si Un preot extrem de iubit și apreciat a fost găsit mort într-o baltă de pescuit din Arad. ”Bunul Dumnezeu să-l odihnească pe Părintele Aurel”