Un preot extrem de iubit și apreciat a fost găsit mort într-o baltă de pescuit din Arad. ”Bunul Dumnezeu să-l odihnească pe Părintele Aurel”

Un preot extrem de iubit și apreciat din Arad a fost găsit mort într-o baltă de pescuit, la doar câteva ore de la anunțul dispariției sale. Oamenii legii au deschis o anchetă de moarte suspectă, întrucât pe trupul preotului nu există urme de violență.

17 mai 2023, 14:03
Un preot extrem de iubit și apreciat a fost găsit mort într-o baltă de pescuit din Arad. ”Bunul Dumnezeu să-l odihnească pe Părintele Aurel”
Un preot extrem de iubit și apreciat a fost găsit mort într-o baltă de pescuit din Arad.

Un preot extrem de iubit și apreciat a fost găsit mort într-o baltă de pescuit din Arad. Preotul Aurel Jigovan avea 54 de ani și era extrem de iubit și apreciat de către enoriașii săi, care au numai cuvinte de laudă la adresa sa.

Citește și Durere fără margini în familia preotului patriot, Doru Gheaja. Fiica cea mare a murit subit: ”A fost un om minunat”

Un preot extrem de iubit și apreciat a fost găsit mort într-o baltă de pescuit din Arad

Duhovnicul a fost găsit, miercuri, mort într-o baltă de pescuit din Arad, după ce, marți seară, a dispărut fără urmă. Întrucât pe trupul neînsuflețit al preotului nu au fost descoperite urme de violență, oamenii legii au deschis un dosar de moarte suspectă și încearcă acum, să afle cum anume a murit acesta.

Apropiații părintelui Aurel Jigovan spun că marți seară a fost la o cabană din sat şi apoi a dispărut fără urmă. Nimeni nu știe cum anume a ajuns în locul respectiv.

Deși, inițial a existat suspiciunea unei crime, oamenii legii au eliminat-o imediat din cauza lipsei semnelor de violență pe trupul preotului. 

Cu toate acestea, oamenii din zonă și enoriașii preotului spun că cel mai probabil, acesta a fost victima unui accident teribil.

În aceste momente, anchetatorii iau în calcul inclusiv varianta ca preotul să fi alunecat și căzut în apă, iar din cauză că nu știa să înoate nu s-a mai putut salva.

Aurel Jigovan a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” de la Sibiu în anul 1995, iar în anul 2009 a absolvit cururile de Master ale Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad.

În anul 1996 el a fost hirotonit preot pe seama parohiei Barațca, din protopopiatul Lipova, unde a slujit până în septembrie 2014, când a fost numit preot la Sectorul Misionar-Social Arad din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Arad, desfășurându-și activitatea la Penitenciarul Arad.

Din data de 1 martie 2017, preotul Aurel Jigovan și-a mutat activitatea de la Penitenciarul Arad la Centrul de îngrijiri pentru persoane vârstnice Arad, unde a rămas până când a trecut la cele veșnice.

Vestea morții preotului a căzut ca un trăsnet peste toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Colegii, dar și enoriașii săi au umplut rețelele de socializare cu mesaje de condoleanțe.

”Bunul Dumnezeu să-l odihnească pe Părintele Aurel. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Dumnezeu să-l odihnească in pace !Sincere condoleanțe familiei !!”, sunt o parte dintre mesajele postate pe Facebook.

Citește și Preotul Cătălin Mureş îmbină rugăciunea cu terapiile japoneze: „Dumnezeu m-a pus să stau în genunchi lângă om şi să îl fac sănătos”