Doliu în biserică. Un iubit preot a murit la doar 46 de ani. S-a stins din viață în a doua zi de Crăciun

Un iubit preot și decan al Facultății de Teologie a murit la doar 46 de ani. Preotul Daniel Buda s-a stins din viață aseară, în a doua zi de Crăciun.

27 dec. 2023, 12:17
Doliu în biserică. Un iubit preot a murit la doar 46 de ani. S-a stins din viață în a doua zi de Crăciun

Un iubit preot a murit la doar 46 de ani. Vestea morții preotului Daniel Buda a îndurerat familia, prietenii, dar și pe colegii de la Facultatea de Teologie unde era decan.

Citește și: A șaptea victimă extrasă după incendiul de Ferma Dacilor. Este tot un copil, fiul finului lui Cornel Dinicu. Cine sunt victimele incendiului de la Tohani

În luna februarie a acestui an părintele suferise un accident vascular în timp ce era în Germania la o conferință împreună cu alți cinci colegi de ai săi de la facultate. Aceștia au chemat imediat ambulanța, iar părintele Daniel Buda a fost dus la spital, acolo în Germania, unde a intrat în comă. Iar în ciuda eforturilor făcute de medici în toate aceste luni inima părintelui Daniel Buda a încetat să mai bată în a doua zi de Crăciun.

Preotul Daniel Buda era decanul Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu din 2020. Colegii și cei care l-au cunoscut spun despre el că era un om deosebit, cu viziune și foarte sufletist.

Citește și: Primar din Olt, mort într-un accident. Edilul și alte cinci persoane mergeau la dializă în momentul în care mașina lor a fost lovită. Șoferul vinovat era beat și drogat

„Cu durere dar cu nădejde în Hristos Domnul anunțăm trecerea la cele veșnice a Pr. Prof. Univ. Dr. DANIEL BUDA, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu.
Dumnezeu să-i rânduiască parte cu aleșii Săi.
Veșnica pomenire!”, au scris reprezentanții Mitropoliei Ardealului pe Facebook.