Doliu în BOR. Părintele David Oprea a murit din cauza COVID. Era șeful de cabinet al Arhiepiscopului Calinic al Sucevei

Părintele David Oprea, șeful de cabinet Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților, s-a stins din viață în urma complicațiilor suferite din cauza infectării cu COVID.

17 sept. 2021, 21:46
Doliu în BOR. Părintele David Oprea a murit din cauza COVID. Era șeful de cabinet al Arhiepiscopului Calinic al Sucevei

Doliu în BOR. Părintele David avea doar 47 de ani. Acesta a fost o foarte lungă perioadă de timp slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iași. David Oprea s-a născut pe 25 februarie 1974, în oraşul Galaţi, din părinţii Petrache şi Vasilica Oprea, primind la botez numele Cezar Daniel.

Doliu în BOR. Părintele David Oprea a murit din cauza COVID. Era șeful de cabinet al Arhiepiscopului Calnic al Sucevei

În perioada 1980-1988, a urmat primele opt clase la Şcoala Generală Numărul 38 din Galaţi. În perioada 1988-1992 a urmat Liceul de Marină din Galaţi, iar după terminarea liceului, în anul 1992, s-a închinoviat la Mănăstirea Almaş din judeţul Neamţ.

În luna aprilie a anului 1995 a fost tuns în monahism cu numele David, iar în luna noiembrie a anului 1996 a fost hirotonit diacon de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. În perioada 1992-1996, a îndeplinit la Mănăstirea Almaş diferite ascultări legate de restaurarea, consolidarea şi înnoirile mănăstirii. În perioada 1996-1997, având cazarea şi slujirea la Mănăstirea Cetăţuia, a făcut ascultare la Sectorul Exarhat al Arhiepiscopiei Iaşilor. Începând cu anul 1997, este rânduit slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, fiind numit coordonator al cabinetului Înaltreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește și: Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”
Clericul a fost licenţiat în Psihologie şi Asistenţă Socială, în perioada 1998-2002, absolvind cursurile Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi. În perioada 2005-2009, a absolvit şi cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Piteşti şi a obţinut licenţa în Teologie Pastorală cu teza „Rolul duhovnicului în Ortodoxie”, coordonator ştiinţific fiind prof. conf. univ. dr. Nicolae Brânzea. În anul 2009, la sărbătoarea Bunei Vestiri, prăznuită la Mănăstirea Sihăstria Voronei, a fost hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. A lucrat la redactarea şi tehnoredactarea cărţilor scrise sau coordonate de către Părintele Arhiepiscop, spune doxologia.ro.

Citește și: Preotul Cătălin Corogeanu, fratele fostului călugăr Daniel Corogeanu de la Mănăstirea Tanacu, implicat într-un accident teribil. A intrat cu maşina într-un stâlp pe care l-a dărâmat. VIDEO


loading...