Doliu în cinematografie! A murit Christopher Plummer, cunoscut pentru rolul din „Sunetul Muzicii”

Doliu în cinematografie! Christopher Plummer, actor canadian cunoscut pentru rolul său din "Sunetul Muzicii", a murit la vârsta de 91 de ani.

05 feb. 2021, 21:01
Doliu în cinematografie! A murit Christopher Plummer, cunoscut pentru rolul din „Sunetul Muzicii”

Doliu în cinematografie! Christopher Plummer, actor canadian cunoscut pentru rolul său din „Sunetul Muzicii”, a murit la vârsta de 91 de ani.

Christopher Plummer a câștigat un premiu Oscar la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din filmul „Beginners”. Astfel a devenit cel mai în vârstă actor care a câștigat mult râvnitul Premiu Oscar. Pentru același personaj a mai primit, tot în 2012 și tot la aceeași categorie, prestigioasele Premii Globul de Aur și BAFTA.

Plummer a fost cel mai cunoscut pentru rolul Căpitanului Von Trapp din musicalul premiat cu Oscar „The Sound of Music” (1965).

Din 2010 și a fost nominalizat și pentru alte roluri, din filme precum „The Last Station” din 2010 și „All the Money in the World” din 2018, în care l-a înlocuit pe Kevin Spacey.

Christopher Plummer s-a născut pe 13 decembrie 1929, în Toronto, Canada.

„Chris a fost un bărbat extraordinar care şi-a iubit şi respectat profesia cu eleganţă, cu umor”, a spus Lou Pitt, prieten şi manager de 46 de ani al actorului. „A fost o comoară naţională care şi-a cultivat rădăcinile canadiene. Prin arta şi umanitatea sa, el ne-a emoţionat inimile iar viaţa sa legendară va fi un exemplu pentru generaţiile care vin. Va fi pentru totdeauna cu noi”.

Alte filme în care a jucat: Stage Struck, The Fall of the Roman Empire, The Man Who Would Be King, Jesus of Nazareth, Starcrash, Somewhere in Time, Star Trek VI: The Undiscovered Country, Malcolm X, Dolores Claiborne, 12 Monkeys.