Doliu în cinematografie. Regizorul cubanez Juan Carlos Tabio a murit la vârsta de 78 de ani

S-a stins din viaţă unul dintre cei mai apreciaţi regizori, cubanezul Juan Carlos Tabio, în vârstă de 78 de ani.

19 ian. 2021, 10:59
Doliu în cinematografie. Regizorul cubanez Juan Carlos Tabio a murit la vârsta de 78 de ani
Regizorul cubanez Juan Carlos Tabio

Doliu în cinematografie. Anunţul decesului a fost făcut de Institutul de Artă Cinematografică din Cuba (ICAIC) şi ziarul oficial al Partidului Comunist din această ţară, Granma, informează DPA, citată de Agerpres.

Potrivit relatărilor, Tabio s-a stins în dimineaţa zilei de 18 ianuarie 2021, însă nu a fost menţionată cauza decesului.

Doliu în cinematografie. Regizorul Juan Carlos Tabio s-a remarcat printr-o peliculă care a abordat subiectul homosexualităţii

Regizorul cubanez s-a remarcat pe plan internaţional în special prin filmul ”Strawberry and Chocolate”, pe care l-a regizat împreună cu Tomas Gutierrez Alea. Filmul, cel mai cunoscut dintre producţiile lui Tabio, a tratat un subiect tabu la acea vreme, şi anume homosexualitatea. Pelicula a primit premiul Ursul de Argint la Berlinala din 1994 şi o mulţime de alte premii pe la festivaluri internaţionale, printre care Goya Awards 1995, Sundance Film Festival – premiul special al juriului.

Citeste si Doliu în teatrul românesc. Un profesionist al scenei a murit subit, la doar 42 de ani

În 2014, Tabio a primit Premiul Naţional al Cinematografiei din ţara sa.

Opera sa face parte din istoria transcendentă a cinematografiei cubaneze, ca o reflectare a identităţii unei naţiuni”, a scris ICAIC.

Citeste si O legendă a muzicii a murit de Covid. Se afla în închisoare pentru crimă

 


loading...