Doliu în familia lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte: Îmi pare rău că nu l-am invitat la Cotroceni VIDEO

Familia fostului preşedinte, Traian Băsescu, se află în doliu. Socrul acestuia a murit într-un azil din Suceava, unde se afla de câţiva ani. Fostul preşedinte le-a povestit, vineri, jurnaliştilor despre socrul său, despre care a spus că a trăit "frumos şi drept".

10 iul. 2015, 12:01
Doliu în familia lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte: Îmi pare rău că nu l-am invitat la Cotroceni VIDEO

Socrul preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Andruşcă, a murit, joi, la vârsta de 96 de ani. Aflat la Suceava, fostul preşedinte le-a povestit jurnaliştilor despre socrul său. 

„A trăit frumos şi drept”, a spus Băsescu despre socrul său, care era cel mai bătrân veteran de război din judeţul Suceava. „Povestea din viaţa lui şi perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa, cred. A fost foarte lungă perioada aia şi când vorbea de mareşal îi curgeau lacrimile”, a mai arătat Băsescu.

Fostul şef de stat a adăugat că Gheorghe Andruşca a fost un om care a trecut prin tot ce putea trece un om născut în 1919 şi că regretă că nu l-a invitat la Cotroceni de Ziua Naţională ca să nu dea naştere la discuţii şi din acelaşi motiv a refuzat propunerile de a-l ridica în grad de general în rezervă.

„Îmi pare rău că nu l-am invitat niciodată la Cotroceni”, a mărturisit Băsescu. 

Băsescu a vorbit şi despre căsătoria cu Maria. „Veneam tocmai din Constanţa în Bucovina să îi iau fata lui cea mare… N-a acceptat greu, dar a fost iscoditor. Mai degrabă l-a convins sotia mea că sunt bun soţ pentru ea decât eu pe socrul meu… Probabil si conformatia de jandarm, suspiciunea… (râde).  Acum inteleg mai bine, mai ales tată cu fiice. Taţii isi dau mai greu fiicele”, a spus Băsescu.

 

Zeci de săteni care l-au cunoscut pe socrul lui Traian Băsescu au venit la priveghi. Vecinii spun că bărbatul a suferit foarte mult după moartea soţiei sale, iar la scurt timp s-a retras la un azil de lux pentru bătrâni, relatează România TV.

„Un om extraordinar. Foarte cumsecade, ajuta mult biserica”, îl descriu consătenii pe Gheorghe Andruşcă.

Gheorghe Andruşca era veteran de război, a fost locotenent-colonel în cadrul jandarmeriei şi va fi înmormântat cu onoruri militare,sâmbătă, în cimitirul din cartierul sucevean Burdujeni.

CITEŞTE ŞI Doliu în familia Băsescu. Socrul fostului preşedinte a decedat la 96 de ani